TEK ÇARE İYİ MÜCADELE…

11 Mart 2014 Salı 09:23 tarihinde yayınlandı 2920 defa okundu
Orhan YAZICILAR Tüm Yazıları

Geçen hafta kendi sahası’nda GS karşısında aldığı bir puanın ardından;ligin düşme potasından kurtulmak isteyen Ç.Rizespor;deplasman’da zorlu Antalya karşısında kesinlikle kazanmaktan başka çaresi yoktu.Tüm futbolcular bunun bilinci içinde bu deplasmanda özellikle ikinci yarıda adeta tek kale oynadı.

Yaklaşık 6 ay önce deplasmanda kazanamayan Ç.Rizespor bu maçta şanssızlığını da kırmış oldu.3 Hafta önce göreve başlayan Uğur Tütüneker de 3 puanla tanışmış oldu.

 
Bu maçta Ç.Rizespor deplasmanda olmasına rağmen açık futbolu tercih etmiş.Defansif futbol anlayış yerine ofansif futbol oynayarak hem iyi futbol,hem bol gol pozisyonları üretti  ve hem de golleri buldu.
İlk yarı tutuk oyun sergileyen Ç.Rizespor golü kalesine erken görmesine rağmen panik yapmadı.Futbolun kolektif bir oyun olduğunu gösterdi.Yardımlaşma bu maçta adeta zirve yaptı.Kazanma azmi ve hırs birleşince galibiyet zaferi de kaçınılmaz oldu.Zaten özlenen de bu değilmiydi? Karşı ataklarda çoğalarak gol pozisyonları yaratma düşüncesiyle oyuna tempo getirdi.
İkinci yarının 48.dakikasında sakatlanan Görkemin yerine Sezer 58.Dakikada da vasat oynayan Kıvanç’ın yerine’de Lualua’yı oyuna sokması  atakların sıklaşmasına ve golleri’nde arka arkaya gelmesine olumlu etken oldu.
Ç.Rizespor’un bir de hakemleri yenmeyi öğrenmesi gerekir.Bu maçta yine iki net penaltı (!) güme gitti.Ama buna rağmen hakemi de (Cüneyt Çakır)ı da  yenmeyi başardı.
 
Sonuç olarak:Ç.Rizespor Ateş hattından kurtulmak için çok önemli 3 puan almış oldu.Antalya deplasmanından alınan 3 puanla bir anlamda lige de tutunmuş olduk.Şimdi zafer sarhoşu olmamak lazım.Önümüzde çok önemli ve zor maçlar bizi bekliyor.Unutulmamalı
‘’Bir çiçekle yaz gelmez’’..
 
Orhan YAZICILAR
Gazeteci Yazar