Rizespor Bu Değil!

24 Eylül 2012 Pazartesi 13:24 tarihinde yayınlandı 2078 defa okundu
Aytekin KALENDER Tüm Yazıları
Maç boyunca önceki maçlarındaki oyunundan uzak bir görüntü sergileyen yeşil-mavili ekibimiz pozisyon üretmekte kısır kaldı. Rakip Göztepe takımı daha iyi konsantre olmuş ki galip gelmek için her şeyi yaptı. Rakibin forvet hattındaki becerisizlikleri farkı önledi. Kaleci David Loria nasıl bir kaleci bu maçta gösterdi. Karşı karşıya kaldığı pozisyonlarda kalesinde devleşen Loria son dakikada ki gol de yapacağı çk bir şey yoktu. Murat Sözgelmez ve Serhat’ın stoperde yaptıkları hatalar bu maçta da devam etti. Stoper oyuncusunun yaptığı hatalar bir takıma çok pahalıya mal olabilir. Keza kötü oyun sonucunda kaybedilen bir maç bir çok dersin alınmasını gerektiğini ortaya çıkarttı. Burada puanı olmayan ve sadece bir gol atmış Göztepe takımına yenildiğimize mi yanalım, Eski hocamızın bize karşı üstünlük kurma hırsına mı yoksa iki yıl bizim kulüpte forma giymiş Mithat Yaşar’ın son dakika golüne mi?
 
Teknik direktörümüz Korukır maç sonu açıklamasında rakibin hakkını verdi. Yani yenilmeyi hak ettik dediği gibi. Bu maçta orta alanda topu tutamamamız ilerde oynayan oyuncularımızla pas alışverişi kurmamamız pozisyon üretmememize neden oldu. Ayağa pas yapamadık. Topu ayağımızda tutamadık. Olumlu ara pasımız yok. Kanatları kullanamadık. Kısaca futbol adına o kadar eksiktik ki hayret ettim. Bu takım bizim Tavşanlı maçında izlediğim takım olamazdı. Takımın yıldız futbolcuları Kalu ve Jallow sanki bu maçta sahada hiç yoklardı. Bunda ki asıl nedende orta sahamız ve kanatlarımız bu oyuncularla topu hiç buluşturamadı. Tek pozisyonumuz 75. dakikada ceza sahası dışından Kalu’nun şutu. Tutuk bir oyun sergiledik. Bir puana razı bir oyun anlayışı ile puanı olmayan rakibimiz oyunu sahamıza yıktı ve bizden çok üstün bir futbol sergiledi. Önemli oyuncularımıza kilit vuran rakip önemli bir iş yaptı. Cenk Ahmet, Jallow ve Kalu’yu adeta topla buluşturmamak için mücadele ettiler.   
 
Ligde ki oynanan diğer maçları seyrettim. Bu haftanın en kötü takımı Çaykur Rizespor’du. Oynanan tempolu maçlara bakınca ekibimizin oyunu haftaya yakışmadı. Hiç puanı olmayan takımlar bile haftayı iyi futbolla tamamlarken lider ekibimiz maalesef üzerinde bir büyü var gibi oynadı. Umarım bu büyüyü kısa sürede üzerimizden atarız. Yoksa vay halimize.  
Haftaya evimizde Samsunspor’u konuk edeceğiz. Rakip oynadığı maçlara baktığımızda kolay gol atıp kolay gol yiyebilen bir takım. Boluspor karşısında dirençli ve mücadeleci bir oyun sergilediler. Bu oynanan futbol ile işimiz gerçekten zor.