RİZE MÜSİAD`TA OLAĞAN GENEL KURUL

18 Ocak 2013 Cuma 20:08 tarihinde yayınlandı 3057 defa okundu
Bayram Ali KAVALCI Tüm Yazıları

Sivil toplum örgütleri kendi içinde aynı düşünceyi paylaşan insanların bir araya gelmesiyle kurumsallaşmaktadır. Bu örgütler her ne kadar tek tip özellik gösteriyor olsalar bile bunlar kendi çatıları altında bir güç oluşturmaktadır. Farklı amaç ve anlayış altında çalışan sivil toplum örgütleri bir şehirde, bölgede ya da ülke bütününde bir demet oluşturmaktadır. Bu da çeşitlilik ve zenginlik olarak değerlendirilmelidir. Toplumda sosyal dokuyu koruyan bölgesel özelliklere ve güzelliklere sahip çıkan ve yaşatan kuruluşlardır. Bu örgütler toplum düşüncesinin özgürleşmesine ve siyasi kalitenin yükselmesine büyük katkı sağlamaktadır. Sivil toplum örgütleri kendi ürettiğini bir başkasına dayatmaz. Bu bakımdan dayatma sivil toplum kuruluşlarının düşmanıdır. Sivil toplum örgütleri özgür düşünce ve özgür teşebbüsle beslenir. Bu yapılardan dolayı sivil bir gücü temsil etmekte ve üçüncü sektör olarak isimlendirilmektedir.


Bu çerçevede, Şehrimizde ilk kurulan sivil toplum örgütlerinden olan Rize Müsiad, kuruluşundan bu zamana kadar gerek yatırım, gerek proje, gerekse düzenli vermiş olduğu eğitimlerle, sosyal hayata katkıları, iş dünyası ve esnafa katkıları, insan kaynakları, yardımlaşama, dayanışma, milli ve manevi değerlerimize katkı ve refleksleriyle vs. ve de Genç Müsiad şubesi gibi onlarca ticari, iktisadi, kültürel ve sosyal hayatımıza yönelik olarak oldukça faydalı faaliyetlerde bulundular. Bundan sonrada da bulunacaklarını örnek çalışmalarıyla ortaya koymuş oldular.


Rize basını adeta tam kadro Başkan Cem Temizel`in bu kahvaltılı, sohbetli veda toplantısına katılarak güzel bir kaynaşma örneği sergiledi. Bu kahvaltıda bir başa örneğe de şahit olduk. Bizim şehrimizde genelde bulunduğu makam ve mevkii ne vesileyle olursa olsun bırakanlar sessizce ortadan kaybolur, yerine seçilen veya gelen kişide bir basın toplantısıyla o şehrin medya mensuplarıyla tanışma toplantısı düzenler ve kamuoyuna ilk mesajlarını basın aracılığıyla duyurur. Fakat Rize`de belki ilk olmasa da, 7 yıldır Müsia`din Rize yönetiminde ve son 4 yıl da,  Rize Şube Başkanı olarak görev yapan Rize`mizin genç ve eğitimli iş adamlarından olan Cem Temizel, Başkanlık görevinin son gününü yıllarca onu izleyen, açıklamalarına ver veren, Rize`deki yazılı ve görsel basının sahipleri, temsilcileri, muhabirleri ve kameramanlarıyla kahvaltılı bir sohbet toplantısı düzenleyerek tamamlamış oldu. Başkan Temizel, bu davranışıyla da güzel bir örnek olarak sayfalara geçti.

Temizel, Rize basınına 4 yıllık çalışmaları süresince kendisine ve yönetimine, Rize medyası olarak önemli katkılar sağladıklarını ifade ederek her birimize teşekkür etti. Başkan Temizel, sizlerle çok iyi diyaloglar kurduk, Rize Müsiad olarak çalışmalarımızda bizlere kamuoyunu bilgilendirmede ve sesimizi duyurmada sağladığınız destek ve katkılardan dolayı sizlere teşekkür ediyorum diyerek, Rize basını sayesinde başta iş dünyası ve esnaflarımız olmak üzere ekonomik icraatlarının, fikirlerinin duyurulmasının Rize basını tarafından gerçekleştiğini ifade etti. Temizel, gönüllülük esasına görev yapmış olduğu bu görevinde hep yapıcı ve hoş görülü olmaya çalıştığını, isminin  gündeme tutulduğu, yakında gerçekleşecek olan, RTSO seçimlerine aday olmadığını, bir misyon ve vizyon adamı olarak, ülkesine, şehrine, kültürüne, gelenek ve göreneklerine faydalı olma düsturu doğrultusunda bundan böyle çalışmalarına büyük bir şevk ve gayretle devam edeceğini dile getirdi. Bende bu 4 yıllık Müsiad Rize Şubesi Başkanı Cem Temizel`i görevi süresince, gerek basın mensubu olarak, gerekse farklı bir sivil toplum örgütünün (Yeşilay) Rize temsilcisi olarak, her işini temiz yapan, ciddi ve başarılı iş adamı ve başkan olarak tanıdım. Rize`ye bundan sonra da gerek ticari, gerekse tecrübeli bir sivil toplum örgütü temsilcisi olarak daha da önemli faydalar sağlayacağına inanıyorum. Bu arada, Müsaid`ın çalışkan ve edep timsali, Şube Sekreteri Fatih Er kardeşimizi de başarısından dolayı kutluyorum. Başka bir misyon ve gönül adamı olarak tanıdığım, alın teriyel rize`de eğitim sektöründe ailece başarılar elde etmiş olan, Rize Müsiad`ın yeni başkanı olacak olan Mahmut DABAK abimizede hayırlı olsun temennisiyle başarılar diliyor ve tebriklerimi iletiyorum.