Bunu Beklemiyorduk

18 Şubat 2013 Pazartesi 09:46 tarihinde yayınlandı 3224 defa okundu
Aytekin KALENDER Tüm Yazıları

Her hafta dile getirdiğim bir konu var. 

Bu ligde her takım her takımı yenecek güçte…
Ama 4-0 değil. 
 
Rizespor bu hafta lider olma hayalleri kurarken şok bir yenilgi aldı. Maça iyi konsantre olamayan ekibimiz daha maçın başında geri düşerek rakip kalede etkili olmayı bir türlü başaramadı. Yeşil-Mavililer maça ideal kadrosu ile çıktı. Takımda önemli bir eksik veya cezalı yoktu. Samsun’da hava güzel zemin de futbol oynamaya müsaitti. Tribünlerde çok sayıda Samsunspor taraftarının olması ev sahibi takım için tek avantajdı.
 
Maça yenilen bir şansız golle başlayan yeşil-mavililer bir türlü oyuna ağırlığını koyamadı. Defans ve orta saha uyumsuzluğu ileri uçtaki oyunculara da yansıdığını gördük. Koordineli bir atak üretemedik. Rakip Samsunspor bu sezon oynadığı en iyi futbolu ortaya koyarak farka gitti. Biraz daha becerikli olsalardı 4 değil 6-7 yapabilirdi. Alınan 5-1’lik galibiyet ardından gelen bu 4-0’lık mağlubiyet elbette takım ve taraftar üzerinde derin üzüntü bıraktı. Bu mağlubiyetin nedenleri arasında takımın tam olarak maça konsantre olmadığını ve yenilen ikinci golden sonra futbolcuların bir türlü kafasını sahaya veremediklerini gördük. Elbette ki bu farkın oluşmasında en büyük pay sahibi Rizespor’un kalecisiydi. Bu kadar kötü bir oyun sergilemesini hayretle izledik. 
 
Haftayı rakiplerde puan kayıpları ile kapatarak avantaja dönüştüreceğimiz maçı en azından fazla kayıpla kapatmadık. Şimdi akıllar Bolu maçına verilmeli. Samsun maçından gerekli dersler alınarak önümüzdeki maçlardan alınacak puanlarla yeniden hedeflediğimiz yolda ilerlemeliyiz.