Türkler Avrupa`yı solladı!

kategorisinde, 29 Nisan 2010 Perşembe 23:30 tarihinde yayınlandı 2189 defa okundu
Türkler Avrupa`yı solladı!
Yapılan araştırmaya göre internet kullanımında ...Türk kullanıcılar, Avrupa`lıları solladılar..

Microsoft`un öncülüğünde gerçekleştirilen Mediascope 2010 araştırmasına göre Türkiye`de kullanıcıların yüzde 60`ı internete her gün bağlanıyor ve haftada 10 saatini sanal ortamda geçiriyor. Bu oran Avrupa`da yüzde 53 seviyesinde.
 
Genç ve dinamik nüfusuyla Türkiye, teknolojiye en hızlı ayak uyduran ülkelerden biri. Cep telefonu sahipliğinde başa güreşen Türk toplumu, internet kullanımında da Avrupa`yı solladı. Zaman`ın hbaerine göre, Microsoft ile Avrupa İnteraktif Reklamcılık Birliği`nin (EIAA) ortak yaptığı `Mediascope 2010` araştırmasına göre Türkiye`de internet kullanıcılarının yüzde 60`ı, her gün web`de dolaşıyor. Bu konuda Avrupa ortalaması yüzde 53`lerde.

Araştırma sonuçlarını, dün Microsoft Türkiye ofisinde bir basın toplantısı düzenleyen EIAA Başkanı Alison Fennah açıkladı. Fennah`ın verdiği bilgiye göre Türkiye nüfusunun üçte biri internet kullanıyor. Haftalık ortalama kullanım süresi ise 10 saat civarında. `Yoğun kullanıcılar` olarak adlandırılan yüzde 24`lük kesim ise haftada ortalama 16 saatini internete ayırıyor. Türk halkı gazete ve dergi okumaya ayırdığı (haftada ortalama 4,4 saat) süreden çok daha fazlasını internet başında geçiriyor.