RİZE YENİLİKLERE DOYMUYOR

kategorisinde, 11 Kasım 2021 Perşembe 09:29 tarihinde yayınlandı 968 defa okundu
RİZE YENİLİKLERE DOYMUYOR
Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, deniz dolgusu devam eden ve kent merkezine 380 dönüm bir alanın kazandırılacağı Millet Bahçesi projesi dolgu alanında incelemede bulundu.Rize sahilinde yapılmakta olan düzenlemelerle Rize, İzmir kordonboyuna rakip olacak.

Millet Bahçesi projesi dolgu alanında incelemelerde bulunarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Trabzon Bölge Müdürü İhsan Gümrükçü’den çalışmalar hakkında bilgi alan Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Rize Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü önünden ÇAYKUR’a kadar olan alanda deniz dolgusu üzerinde yapılacak Millet Bahçesi ile kente 380 dönümlük yeni bir alanın kazandırılacağını belirterek, dolgusu biten alanlarda denizden sahile yanaşan özel bir platform ve alana getirilen donanımlı iş makinesiyle projenin dalgadan korunabilmesi için zemin sağlamlaştırıcı anroşman çalışmasının başlatıldığını kaydetti. Başkan Metin, projenin yaklaşık % 80’lik deniz dolgusunun tamamlandığını ifade ederek, 2021 yılı sonunda ya da 2022 Ocak-Şubat ayında ihalenin yapılarak Millet Bahçesi konseptinin hayata geçirileceğini kaydetti. Başkan Metin, Rize’nin doğusundaki Gündoğdu ile batısındaki Fener Mahallesini Millet Bahçesine empoze ederek İzmir kordonboyu gibi bir kordonboyu oluşturmayı amaçladıklarına vurgu yaparak, “Bizim amacımız burayı üniversiteye doğru yani Fener’e doğru yaya kaldırımıyla sahilden bisiklet yoluyla birleştirmek. Bu tarafa doğru baktığımızda da stadyuma ve belki daha ötede Gündoğdu ile beraber bisiklet ve yürüyüş yolunu birleştirmek” dedi.

Rize Sahili, İzmir Kordonboyuna Rakip Olacak!

Dolgu alanında yapmış olduğu incelemenin ardından açıklamada bulunan Belediye Başkanı Metin, konu hakkında şunları kaydetti: “Millet Bahçemiz hemen valiliğin karşısındaki bizim itfaiyenin yan tarafından başlayıp ÇAYKUR’un önündeki mendireğe kadar sürecek. Hemen hemen 1,5 yıldır da doldurmaya çalıştığımız mevcut dolgunun üzerine 150 dönüme yakın daha bir alanı doldurarak burada takriben 380 dönümlük bir alan kazanmış oluyoruz. Rize’nin tam göbeğinde 380 dönüm. Burası inşallah bu yıl sonu veyahut 2022 Ocak veya Şubatlarında ihale edilerek Millet Bahçesi konseptini hayata geçirmiş olacağız. Burada önemli olan; biz burayı hep denizin önünde insanlar yaya kaldırımından giderken önünde taş olmasın, direkt denizle muhatap olsun. Adeta boğazda geziyormuş gibi beton blokların ve kaldırımın yanından gezerken yan tarafta sıfır deniz olsun. Bunu arzuluyorduk. İşte bugün bunu başarmış olmanın mutluluğu var bizde. Arkadaşlarımız geldi, gerekli makinelerini getirdiler, denizde platformlarını kurdular. İnşallah önümüzdeki günlerde burada hem saha temizliği hem platform üzerinden de zeminde taşları ve beton blokları getirilerek tam bir çizginin çizilmesi, kaldırımın çizilmesi akabinde de arkasının dolgusu yapılarak bu sahayı Rize’nin Millet Bahçesi olarak ciddi bir rekreasyon alanı olarak hemen hemen bu mevkilerde büyük bir cami ile beraber yine bir kent müzesi ve bilim merkezi ile beraber ve mevcut sosyal tesisleriyle beraber Rize 380 dönümlük güzel bir donat alanına sahip oluyor.”

Rize Sahili, İzmir Kordonboyuna Rakip Olacak!

Başkan Metin, vatandaşları uzun bir sahil kordonu ile buluşturmak amacıyla Millet Bahçesini batıda Fener Mahallesinde yer alan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi kampüsüyle, doğuda ise Gündoğdu ile yürüyüş ve bisiklet yoluyla birleştirmek istediklerine vurgu yaparak, “Bizim amacımız burayı üniversiteye doğru yani Fener’e doğru yaya kaldırımıyla sahilden bisiklet yoluyla birleştirmek. Bu tarafa doğru baktığımızda da stadyuma ve belki daha ötede Gündoğdu ile beraber bisiklet ve yürüyüş yolunu birleştirmek. Burası da ana merkezi. İnsanların gelip sosyal donatı alanı olarak kullanabileceğimiz bir yer oluşturmak. Bunun için bugün çok önemli adımlardan birisini atmış bulunuyoruz” dedi.