Oğuzhan Kızılbey Kimdir?

kategorisinde, 19 Ekim 2012 Cuma 09:19 tarihinde yayınlandı 14423 defa okundu
Oğuzhan Kızılbey Kimdir?
Dr. Müh. Oğuzhan KIZILBEY, 1983 yılında İstanbul’da doğdu. Aslen Rize Güneysu’ludur.

İlkokulu Kasımpaşa Cezayirli Gazi Hasan Paşa ilkokulunda, ortaokulu Oruç Gazi ilköğretim okulunda, liseyi Cibali yabancı dil ağırlıklı lisesinde okudu. 2001 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Elektronik Mühendisliği bölümünü kazandı. 2005 yılında bu bölümden mezun oldu ve TÜBİTAK Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü’nde (UEKAE) araştırmacı elektronik mühendisi olarak çalışmaya başladı.

Çalışmaya başladığı RF Sistemleri grubu ile birlikte ülkemize çok sayıda tamamen milli ürün geliştirdi. Milli radyolink sistemi, milli gemi radarı, milli sahil gözetleme radarı en önemlileri arasında sayılabilir.

Dr. Kızılbey çalışma hayatı ile birlikte eğitimine de devam etti. İstanbul Teknik Üniversitesi’nde 2006-2008 yılları arasında yüksek lisans ve yine İTÜ’de 2008-2012 yılları arasında doktora eğitimini tamamladı. Doktora öğrenimi süresince yüksek verimli güç kuvvetlendiricileri ile ilgilendi ve %85 verim ile çalışan Galyum Nitrit transistörlü E sınıfı güç kuvvetlendiricisi tasarımı ile dünyada bir ilki başardı. Konu ile ilgili patent çalışmaları devam etmektedir.
 
Dr. Kızılbey’in 2012 yılı itibariyle ulusal ve uluslararası 12 adet yayımlanmış özgün bildiri ve makalesi bulunmaktadır. Halen TÜBİTAK Bilişim Teknolojileri Enstitüsünde Başuzman Araştırmacı olarak çalışmaktadır.