ÖSYM`den Açıklama

kategorisinde, 17 Temmuz 2010 Cumartesi 20:32 tarihinde yayınlandı 1359 defa okundu
ÖSYM`den Açıklama
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, ``2010 ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu``nda hata olduğu iddialarına ilişkin...

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, ``2010 ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu``nda hata olduğu iddialarına ilişkin, belirgin bir hata olmadığını belirterek, ``Engellilerin yerleştiği bazı programların minimum puan ve başarı sırası biraz düşük yazılmış. Bu konuyla ilgili olarak Pazartesi günü açıklama yapacağız`` dedi.

Yarımağan, ``2010 ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu``nda hata olduğu iddialarına ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, ``Belirgin bir hata yok`` diye konuştu.

Bu konuyla ilgili olarak 19 Temmuz Pazartesi günü açıklama yapacaklarını bildiren Yarımağan, ``Küçük bir hata var ve engellilerle ilgili. Engellilerin yerleştiği bazı programların minimum puan ve başarı sırası, engelli adaylar nedeniyle biraz düşük yazılmış`` dedi.

``Kılavuz yeniden düzenlenecek mi?`` sorusuna Yarımağan, ``Hayır`` yanıtını verdi.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Yarımağan, Pazartesi günü yapacakları açıklamayla ilgili olarak, ``Bir-iki küçük düzeltme yapacağız`` diye konuştu.