KIZILAY HAFTASI KUTLANIYOR

kategorisinde, 01 Kasım 2021 Pazartesi 13:57 tarihinde yayınlandı 2050 defa okundu
KIZILAY HAFTASI KUTLANIYOR
Kızılay Şube Başkanı Bahattin Karalı Kızılay in gönüllülük esasına bağlı olarak üye yaptıklarını belirterek “ Türk Kızılay’ı Dünyada yardım kuruluşları arasında ilk iki arasında yer almaktadır, Türk Kızılay’ı 1868 yılından beri her türlü felaket ve yardımda halkın yanında yer almıştır” dedi.

29 Ekim 4 Kasım Tarihleri arasında Kızılay haftasının kutlandığını belirten Rize Şube Başkanı Bahattin Karalı en yaşlı üye olan Yurdakul Kayıkçı” ya plaket ve rozet taktı.

    Her yıl 29 Ekim 4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay haftası bu yılda Rize de ve ülke genelinde çeşitli etkinliklerle kutlandı. Ülke genelinde 170 binden fazla gönüllüsü bulunan Türk Kızılay” ina gönüllü üyelikler devam ediyor.

   Kızılay Rize Şube Başkanı Bahattin Karalı Kızılay haftası nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirterek “ En yaşlı gönüllümüz, üyemiz Yurdakul Kayıkçı hatıraları ve belgeleri ile birlikte fotoğrafların yer aldığı özel temalı etkinliğimizi gerçekleştirdik, kendisine bu anlamlı günde desteklerinden dolayı teşekkür ettik” dedi.

    Karalı 1868 yılında kurulan ve insan ayrımı gözetmeksizin insanların ıstırabını dindirmek ilkesiyle hareket ettiklerini belirterek “ Kızılay in amacı belli, toplumsal dayanışma ve sosyal refahı artırmak, muhtaç insanlara barınma, beslenme ve sağlık yardımı ulaştırmak gibi görevlerin yanı sıra kan, afet, uluslararası yardım, göç ve Mülteci hizmetleri, sosyal hizmetler, sağlık, ilk yardım, eğitim, gençlik ve mineralli su işletmeleri alanlarında faaliyet gösteriyor. Geçen yıl Covit-19 pandemi gölgesinde EBA TV aracılığıyla faaliyetlerini öğrencilere anlatan Kızılay bu yıl 81 ilde genç nesilleri farklı etkinliklerle bir araya getiriyor” dedi.

Çocuklar ve Gençler Kızılaycılık Kültürünü Öğreniyoruz

    Karalı “Halkın sağduyusunu, vicdanını, hoşgörüsünü, şefkatini ve iyilikseverliğini insanlığa hizmete dönüştürmekten haz duymak olarak tanımlanan Kızılaycılık, ilke ve değerlerini ülke genelinde yaygınlaştırarak yeni iyilik dervişlerini topluma kazandırmayı hedefliyor. Kızılay Haftası’nda yapılan etkinliklerle de 1943 yılından bu yana Kızılaycılık kültürü yaşatılmaya çalışılıyor” dedi.

     Geleceğe Kızılay’ı sevdirmek

Kızılay in Dünyanın çeşitli ülkelerine yardım taşıdığını belirten Bahattin Karalı “ Halktan aldığımızı Dünyanın çeşitli ülkelerinde fakir ve yoksul halka dağıtıyoruz, Türk Kızılay i dünyanın en etkin kurumlarından biridir ve Dünya genelinde bu anlamda ilk iki kuruluş arasında yer almaktayız, gelecek nesillerimize Türk Kızılay ini anlatmak ve gençlerimizi gönüllülük esasına göre Kızılay a davet ediyoruz” dedi.