Hülya Çağatay Kimdir?

kategorisinde, 04 Şubat 2012 Cumartesi 22:52 tarihinde yayınlandı 6634 defa okundu
Hülya Çağatay Kimdir?
Öğretmen anne ve babanın ikinci olan Hülya ÇAĞATAY 1981 yılında çok bağlı olduğu memleketi Rize`de doğdu.

İlk ve orta öğretimini Rize`de tamamlayarak babasının ısrarı üzerine Başkent Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü`ne  girerek meslek hayatına ilk adımını attı.2005 yılında mezun olduktan sonra okul yıllarının geçtiği ve ikinci memleketim dediği Ankara`dan ayrılıp İstanbul`a yerleşti.Taksim  Alman Hastanesi`nde klinik diyetisyen ve obezite danışmanı olarak görevine başladı.

Yeditepe Üniversitesi Hastanesi`nde kurum diyetisyenliği yaptıktan sonra, Este World Estetik ve Güzellik Merkezi`nde obezite danışmanlığı yaparken, LifeDetoks adı ile geliştirdiği  özel zayıflama felsefesini oluşturdu. Lifedetoks sistemi ile başarılı sonuçlar elde ederek, bu sistemi uzun dönemde uygulamaya devam etmiştir.

2008 yılında Medical Park Göztepe Hastanesinde Prof. Dr. Erkan TOPUZ ile birlikte alternatif ve tamamlayıcı tıp üzerine onkoloji hastanesinde çalışmalar yürüttü. Değerli hocasıyla birlikte sürdürdüğü çalışmalar sonrasında kansere korunmak veya kanserle savaşmak için beslenme önerileriyle ilgili çalışmalarına halen devam etmektedir.

Şuan Este World Altunizade şubesinde obezite, bölgesel kilo tedavileri, kilo alma, gebe ve emziren beslenmesi, hastalıklarda beslenme ve detoks üzerine çalışmalarını sürdürmektedir. 2007 yılında oluşturduğu Life Detoks sistemi o yıllardan bu yana Este World Kliniklerinde uygulanmaya devam etmektedir.

2010 yılında ülke tv mutlu yaşam adlı sağlık programını sunan Çağatay spikerlik kariyerine kısa süre için ara vermiştir.