HAFTAYI LİDER TAMAMLADI!

kategorisinde, 14 Ekim 2021 Perşembe 09:55 tarihinde yayınlandı 250 defa okundu
HAFTAYI LİDER TAMAMLADI!
Rize Belediyesi Kadın Basketbol Takımı, ilk kez yer aldığı Türkiye Kadınlar Basketbol Liginde ilk maçında Samsun Basketbol İhtisas’ı 92-31 mağlup ederek ilk haftayı lider tamamladı.

Rize Belediyesi Kadın Basketbol Takımı, geçtiğimiz sezon ilk kez Kadınlar Bölgesel Basketbol Ligine katıldı. Rize ekibi burada müthiş bir performans sergileyerek 10 maçın 10’unu da kazandı. Bölgesel Lig Şampiyonunun belli olacağı son maçta Tarsus Belediyesi’ne mağlup olarak Bölgesel Lig ikincisi olarak şampiyon Tarsus Belediyesi ile Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde mücadele etmeye hak kazanan Rize Belediyesi Kadın Basketbol takımı ilk kez yer aldığı bu lige de fırtına gibi giriş yaptı ve ilk maçında rakibine 61 sayı fark atarak ilk haftayı lider tamamladı.

İlk Haftada Rize Yenişehir Spor Salonunda oynanan karşılaşmada Samsun Basketbol İhtisas’ı 92-31 mağlup eden Rize Belediyesi, güçlü rakiplerinin önünde birinci haftada liderlik koltuğuna oturdu.

Rize Belediyesi, Samsun Basketbol İhtisas karşısında 1. Periyodu 20-0, devreyi ise 46-12 önde tamamladı. 3. Periyot sonunda 64-25 üstünlüğe ulaşan Rize Belediyesi, karşılaşmayı 92-31 kazanarak ilk kez yer aldığı ligdeki ilk maçını farklı kazandı.

Samsun Basketbol İhtisas karşılaşmasına Şule Aktaş, Eydina Topçu, Naile Arslan, Gizem Havare ve Marie Elise Benson ilk beşi ile başlayan Rize Belediyesi’nin karşılaşmada süre alan diğer oyuncuları Cansu Öncel ve Sevgi Güleç oldu. Temsilcimizde bu karşılaşmada Deniz Üstün, Arzu Asiye Özdemir ve Tuğçe Alan süre almadı.

Rize Belediyesinde Şule ve Sevgi ilk hafta karşılaşmasında kaydettikleri 31’er sayı ile maçın yıldızları olurken, temsilcimizde Cansu 14, Benson 8, Naile 5, Gizem 2, Eydina ise 1 sayı kaydetti.

Rize Belediyesi 2. Hafta maçında 15 Ekim Cuma günü Ankara’da Botaş Gelişim’e konuk olacak.

TKBL'nin ilk haftasında alınan sonuçlar şu şekilde:
Rize Belediyesi 92-31 Samsun Basketbol İhtisas
Bodrum Karya 58-79 Mersin Büyükşehir Belediyesi
Fenerbahçe Gelişim 52-70 Emlak Konut
Urla Belediyesi 55-58 Botaş Gelişim
Tarsus Belediyesi 51-60 HDI Sigorta Yalova VIP
Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor 61-58 Çeşme Basketbol
Antalya Güneşi 79-65 Uludağ Basket NBSD
Karşıyaka Çarşı Koleji 68-75 Turgutlu Belediyespor