Gönüllü çevreci kendini yaktı!

kategorisinde, 08 Temmuz 2010 Perşembe 17:34 tarihinde yayınlandı 2867 defa okundu
Gönüllü çevreci kendini yaktı!
Muğla`nın Marmaris İlçesi`nde, çevreci kimliğiyle tanınan 56 yaşındaki İmdat Avcı üzerine benzin döküp kendini yakıp denize atladı.


Jandarmanın denizden çıkardığı Avcı`yı Marmaris Devlet Hastanesi`ne kaldırdı.İmdat Avcı, gazetecileri arayıp, denizi kirletenleri protesto etmek amacıyla kendisini ve Yalıncıboğaz mevkisinde demirli teknesini yakacağını söyledi. Bunun üzerine Yalıncıboğaz`a gazetecilerin yanı sıra durumu öğrenen Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü`ne ait bir yangın arazözü ekibi ile jandarma ekipleri de Yalancıboğaz`a gitti.

Üzerinde sadece atlet ve şort bulunan İmdat Avcı,  denizin aralarında otelci, teknecinin de bulunduğunu belirttiği iş adamlarının denizi kirlettiğini iddia etti. "Denizi kirleten herkesi protesto ediyorum" deyip, elindeki su şişesinin içindeki benzini başından aşağı boca ettikten sonra çakmakla tutuşturdu. Birkaç saniye acı içinde kıvranıp çığlık attıktan sonra denize atladı. Jandarma tarafından denizden çıkarıldıktan sonra da ambulansla Marmaris Devlet Hastanesi`ne kaldırıldı.

İmdat Avcı, bugüne kadar Marmaris`te çevre uğruna 26 eyleme imza attı. Yanan ormanlık alanları yeniden yeşillendirmek için 2 bin fidanı toprakla kucaklaştırdı, 2 kez açlık grevi yaptı, 2 kez kendini yakmaya, 1 defasında ise parmağını kesmeye kalktı. Marmaris ve çevresi için hayatını ortaya koyan eylemler yaptı.