ESKİ DEKAN SANDIKÇI;HAYATINI KAYBETTİ

kategorisinde, 06 Kasım 2021 Cumartesi 11:26 tarihinde yayınlandı 1013 defa okundu
ESKİ DEKAN SANDIKÇI;HAYATINI KAYBETTİ
Karadeniz Teknik Üniversitesi Rize İlahiyat Fakültesi ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi kurucu Dekanı Prof. Dr. Kemal Sandıkçı, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Rize İlahiyat Fakültesi ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi kurucu Dekanı Prof. Dr. Kemal Sandıkçı (77), hastalığı nedeniyle tedavi gördüğü Kaçkar Devlet Hastanesinde Kovid-19’a yakalanması sonucu kaldırıldığı ve bir süredir tedavi gördüğü Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hayatını kaybetti.Prof. Dr. Sandıkçı, 2012 yılına kadar 18 yıl dekanlık görevini sürdüren Kemal Sandıkçı, 2013 yılında emekli oldu.

PROF. DR. KEMAL SANDIKÇI KİMDİR?

1944 yılında Rize'nin Ardeşen ilçesinde dünyaya geldi. 1966 yılında İstanbul İmam-Hatip Okulunu, 1970 yılında da İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü'nü bitirdi.1977 yılında Samsun Yüksek İslam Enstitüsü'nde Hadis Anabilim Dalı Asistanı oldu. Atatürk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesinde yüksek lisansını, doktorasını ise Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet S. Hatipoğlu yönetiminde tamamladı.1983 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde Yrd. Doç., 1987 yılında Doç., 1993 yılında da Profesör oldu. Karadeniz Teknik Üniversitesi Rize İlahiyat Fakültesi'ne ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ne kurucu Dekan olarak atandı.2012 yılına kadar dekanlık görevini sürdüren Kemal Sandıkçı, 2013 yılında emekli oldu. Evli ve 7 çocuk babasıdır.