ÇÖP AKTARMA İSTASYONU YAKINDA FAALİYETE GİRECEK

kategorisinde, 13 Ekim 2021 Çarşamba 10:22 tarihinde yayınlandı 1005 defa okundu
ÇÖP AKTARMA İSTASYONU YAKINDA FAALİYETE GİRECEK
Şehirlerin ürettiği çöplerin vahşi depolama ile bertaraf edilmesi yönteminin doğaya verdiği zararın önüne geçilmesi planlanarak Rize/Pazar Melyat mevkiinde yapımına başlanan çöp aktarma istasyonu çok kısa bir süre içinde faaliyete geçecek.

Doğu Karadeniz’de halen uygulanan vahşi depolama yönteminin doğaya, çevreye ve suya verdiği zararın önüne geçme adına düşünülen Ardeşen, Pazar, Hemşin, Çamlıhemşin, Fındıklı, Tunca, Arhavi, Hopa Belediyeleri ve Rize İl Özel İdaresinin de aralarında bulunduğu KAÇKARBİR Üyesi Belediyelerinin ortak kararı ile Rize İli Pazar İlçesi Meylat mevkiinde yapımı tamamlanan ve hizmet için sona gelinen Çöp Aktarma İstasyonu çok yakında hizmete başlayacağı bildirildi.

Şehirlerde oluşan çöplerin geri dönüşüme kazanılması için ayrıştırılarak toplanacağına dikkat çeken yetkililer; “Vatandaş evsel atıkları ayrı, cam ve plastik atıkları ayrı poşetleyecek. Bu şekilde temizlik ekiplerimiz de bu çöpleri ayrıştırarak alacak ve doğaya gelişi güzel katı atık bırakılmayacak. Gelecek nesillere daha güzle ve yaşanabilir bir çevre bırakmak için bu işe önce evlerimizden sonra iş yerlerimizden ve akabinde cadde ve sokaklarımızda uygulayarak başlayacağız. Ayrıştırılarak toplanan çöpler Melyat Aktarma İstasyonumuza gelecek ve buradan anlaşmalı geri dönüşüm tesislerine gönderilecek. Zor bir süreç ancak bu yaşam standardına uyum sağlamak zorundayız.” İfadelerini kullandılar.