Bulutlar Türkiye`ye Geliyor

kategorisinde, 10 Mayıs 2010 Pazartesi 10:16 tarihinde yayınlandı 1537 defa okundu
Bulutlar Türkiye`ye Geliyor
İngiltere, İspanya, Fransa ve İtalya`ya kadar gelen kül kül bulutları, bugün Ege`nin güneyini hafif de olsa etkileyecek. Bulutların, İzmir ve Muğla arasında görülmesi bekleniyor, kül yoğunluğu çok az olacak.

İzlanda`dan yayılan kül bulutları etkisini yine gösterdi. İngiltere, İsparya, Fransa ve İtalya`ya kadar gelen kül kül bulutları, bugün Ege`nin güneyini hafif de olsa etkileyecek. Bulutların, İzmir ve Muğla arasında görülmesi bekleniyor, kül yoğunluğu çok az olacak. İspanya`da dün birçok havaalanı geçici olarak kapatılmış, Barcelona`daki El Prat havalanında iptal edilen uçuşlar yüzünden yaklaşık 28 bin yolcu mağdur olmuştu.

Bugün ise Türk Hava Yolları (THY) dumandan etkilendi, İtalya seferleri yapılamadı. THY`nin İstanbul Atatürk Havalimanı`ndan bugün yapılması gereken TK 1861 Roma, TK 1865 Bologna ve TK 1874 Milano seferleri kül bulutları nedeniyle gerçekleştirilemedi. Öte yandan, Freebird Havayolları`nın İstanbul-Madrid seferini yapmaya hazırlanan FHY-505 sefer sayılı yolcu uçağı, ön dikmesinde meydan gelen arıza nedeniyle pist başından geri döndü.
Geri dönen uçak teknik arızanın giderilmesi için hangara çekilirken, yolcular başka bir uçakla Madrid`e gönderilecek.