4. Rizedeyiz Yaz Şöleni Coşturdu

kategorisinde, 11 Temmuz 2010 Pazar 12:55 tarihinde yayınlandı 5041 defa okundu
4. Rizedeyiz Yaz Şöleni Coşturdu
Rizedeyiz.com internet sitesinin geleneksel hale dönüştürdüğü, Yaz Şöleni etkinliklerinin dördüncüsü İsmail Kahraman Kültür Merkezi`nde gerçekleştirildi.

Kuruluş yıl dönümü dolayısıyla her yıl ayrı bir etkinliğe imza atan Rizedeyiz.com internet sitesi, kuruluşunun 4. yılını, İsmail Kahraman Kültür Merkezi`nde düzenlenen "4. Rizedeyiz Yaz Şöleni" etkinliği ile kutladı.

Rize İçin Genç Girişim Derneği (RİGG) ile ortaklaşa düzenlenen ve salonu dolduran yaklaşık 600 kişilik misafirlerine dop dolu bir program sunan Rizedeyiz Yaz Şöleni, izleyenleri hem güldürdü, hem eğlendirdi, hem de horona doyurdu.

Eşsiz sunumu ile geceye renk katan başarılı radyo programcısı Ahmet Pervane`nin anlattığı hikayelerle süslenen gece, Rizedeyiz.com sitesinin 4 yıllık faaliyetlerinin perdeye taşındığı slayt gösterisi ile başladı.

Rizeli genç yetenek Hayalhan`ın 2 şarkısıyla devam eden programda Rize İçin Genç Girişim Derneği Tiyatro Topluluğu oyuncuları Ali Sak, Ahmet Ali Kaba ve Rahman Şeker`den oluşan "Komedi Laz Üçlüsü", Karadeniz şarkılarını keyifli bir şekilde canlandırarak konuklardan büyük alkış aldılar.

Reşit Kul eğitmenliğinde sahneye çıkan Rize Halk Eğitim Merkezi Folklor ekibi, horon gösterileriyle konukları coştururken, Rizeli ünlü Türkücü Şükrü Güler de geceye katılanlar arasındaydı. Sunucu Ahmet Pervane`nin ricasını kırmayarak sahneye çıkan Şükrü Güler, çok keyif aldığını söylediği gecede bir de fıkra anlattı.

Eğlencenin ve coşkunun hiç bitmediği gece Karadeniz`in prensesi Yasemin Yıldız`ın sahne almasıyla devam etti. Birbirinden güzel şarkılarını seslendirerek geceye renk katan Yasemin Yıldız, perdenin açılmasıyla oluşan meydanda kurulan dev horon halkası içinde şarkılarını seslendirmeye devam etti.

Rizedeyiz.com sitesi yöneticileri ve geceye katkı sağlayanlarla birlikte kesilen 4. yıl kutlama pastasının ardından gecede, Rize İçin Genç Girişim Derneği Tiyatro Topluluğu oyuncuları bu kez "Ameliyat" isimli skeçlerini sahnelemek üzere sahne aldılar.

Gece Karadeniz Müziği`nin usta ismi Ayhan Alptekin`in birbirinden güzel türküleriyle ve misafirler tarafından kurulan dev horon halkasıyla son buldu.