YENİ BİR FOTOĞRAF LAZIM

19 Ocak 2021 Salı 09:47 tarihinde yayınlandı 364 defa okundu
Selim Serdar DENİZALP Tüm Yazıları

Dün Malatya deplasmanından alınan farklı mağlubiyet aslında sezon başından buyana “geliyorum” denilen yıkımın son halkasıydı. En son yazacağımı şimdi yazayım. Umarım bu dibe vuruş yeni bir başlangıç olur ve bu takım el birliği ile yeniden ayağa kalkar…

Tabi yeniden ayağa kalkmak için yeni bir fotoğraf lazım. Sezon başından beri oluşturulan kadro defalarca yazdığımı gibi yetersiz. Bu transferlere imza atan Yılmaz Bal kadar bu transferleri kabul eden stajer hoca Tomas’da hatalı. Aylar önce Tomas hakkında yazmıştım. Ben olsam alır ceketimi giderdim. Giderken de yapılan transferlerin ne kadar yetersiz olduğunu ve kendisinin şu şu isimleri istemesine rağmen hiç birinin kabul görmediğini dile getirirdim diye aylar önce kaleme almıştım, hocayı önceden uyarmıştım.

Gelinin noktada kabahat Tomas hocada değil. Kabahat Tomas hocayı Rizespor’a getirenlerde. Kabahat sportif direktör Yılmaz Bal’da da değil. Kabahat Yılmaz Bal’a tam yetki veren Başkan Hasan Kartal’da. Kabahat Başkan Hasan Kartal’da da değil. Başkan Kartal’ın her zaman arkasında duran sayın eski Bakanımız Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak’a. Kabahat aslında birçok Rizelinin çok sevdiği Sayın Cumhurbaşkanımızda. Her seçimde memleketinin ili yapılan seçimlerde 81 il arasında birinci sırada yer alıyor. Süper ligde her sezon ise reisinin memleketinin takımı ve ona gönül veren milyonlarca Rizespor aşığı insanlar; düştük mü, düşüyormuyuz, o takım onu yenerse, bu takım şuna mağlup olursa hesapları altında sabaha kadar uyuyamıyor. Demek ki her sezon sayın Cumhurbaşkanımız da çok güvendiği isimler tarafından hüsrana uğratılıyor. Rizespor’u yönetenler, söz sahibi olanlar her dönem kendilerine bir çarkçıbaşı buluyorlar. Göreve gelen çarkçıbaşı her transfer dönemi kendine yakın menajerlerle Rizespor’u bir güzel doldur boşalt taktiği altında vasıfsız onlarca oyuncuları pompalayarak en iyi bildikleri işi yapıyorlar. Tabi burada olan Rizeliye oluyor. Bakınız devre arası transfer dönemi içinde bulunuyoruz. Transfer olsun diye transfer yapacaklar. Yine birileri kazanacak. Tomas hocanın yerine gelecek ismin mutlaka kaliteli ve tecrübeli biri olmalı. Aksi takdirde veleddalin amin! Bu konuyu özetlersem, Tomas hocanın tek başına gitmesi asla yeterli değil. Önemli olan Yılmaz Bal ve ekibi bu kulüpten derhal ayrılmalı, gelen hoca kendi transferleri ile gelmeli. Bu takıma yeni bir fotoğraf lazım. Yeni fotoğrafa kaliteli bir hoca ve kaliteli 5 – 6 oyuncu şart!!!..