Sağlığımız İçin Tereyağı Ve Margarinin Farkı

06 Ekim 2020 Salı 08:36 tarihinde yayınlandı 3005 defa okundu
Bayram Ali KAVALCI Tüm Yazıları

 

Tereyağı, çok az daha fazla doymuş yağ oranına sâhiptir. (8 grama 5 gram.)
Tereyağı, yiyeceklerdeki diğer besin öğelerinin emilimini artırır.
Tereyağı, margarinden çok daha lezzetlidir ve diğer yiyeceklerdeki tatları zenginleştirir.
Tereyağı, yüzyıllardır bilindiği hâlde, margarin 100 yıldan az bir süredir yapılmaktadır.
Tereyağının besin değeri çok yüksek, margarininki çok düşüktür. Çünkü katkılıdır.
Şimdi de birçoğumuzun mutfaklarından eksik etmediğimiz margarinden bahsedeyim.
Margarinde yağ asitleri çok yüksektir.
Margarin, kadınlarda kalp hastalığına yakalanma ihtimalini %53 artırır.
Margarin, LDL'yi (Kötü kolesterol) yükseltir,  HDL'yi (İyi kolesterol) düşürür.
Kanser riskini 5 katına çıkarır.
Margarin, kroner kalp hastalığı riskini 3'e katlar.
Margarin, anne sütünün kalitesini düşürür.
Margarin, bağışıklık sistemini azaltır.
Margarin, insülin tepkisini düşürür.
Margarinin kimyasal yapısı, plastikten sadece 1 molekül farklıdır. İşte bu gerçek, insanların margarin ve diğer hidrojene yiyecekleri yemekten alıkoymuştur. (Hidrojene demek, moleküler yapısına hidrojen eklenmiş demektir.)
Şu deneyi herkes yapabilir:
Bir paket margarin 2 gün gölge bir yere konsa, üze-rinde bir sinek bile yoktur. Çürümemiş ve kokmamıştır. Çünkü hiçbir besin değeri yoktur ve üzerinde hiçbir şey gelişmez. Hatta mikroorganizmalar bile yerleşmez. Sebebi ise, neredeyse hep plastiktir.
Pekiyi, o yere bir miktar tereyağı konursa sonuç ne olur? Pek tabi, sinekler konar ve kısa zamanda yer bitirirler. Kaynak:  Amerika Harvard Üniversitesi Uzmanları.