RİZELİ FUTBOLCULARDAN OLUŞAN RİZESPOR TARİH YAZIYORDU

31 Mart 2020 Salı 10:45 tarihinde yayınlandı 5811 defa okundu
Fatih Sultan KAR Tüm Yazıları

1984-85 Sezonuna Rizespor kendi öz kaynakları ve Rizelilerden oluşan bir futbolcu kadrosuyla başlıyordu. Takımda Rizeli olmayan üç adet futbolcu vardı. Onlarda komşu şehirlerin yani bizim şehrin çocuklarıydı. Bu takım kesin düşer diyenler büyük bir yanılgıya düşüyor ve Rizespor 1. (Süper) Lige çıkıyordu.  Bu zafer tabandan kopup gelen Rizespor gerçeğinin mantık isyanıydı.

6. haftadan itibaren liderlik koltuğuna oturan Rizespor, şehrin de her geçen gün havaya girmesi, takım-yönetim-taraftar sacayağının mükemmel birlikteliği ile bir daha zirve koltuğunu kimselere kaptırmadı. Ligin bitimine dört hafta kala şampiyonluğunu garantileyen Yeşil-Mavililer, Adana Demirspor’u 3-1 devirdikten sonra, şampiyonluk galası niteliğini de taşıyacak maçta Elazığ’ı da 3-0’lık skorla mağlup ederek üç yıl sonra yeniden Birinci Lige çıkmanın sevinç ve mutluluğunu yaşıyordu. 

RİZE BAYRAM YERİNE DÖNÜYORDU
Rizespor, gelin gibi süslenmiş Şehir Stadı’nda taraftarları ile şampiyonluk coşkusunu doyasıya kutlarken, “Futbol Cumhuriyeti”ni yeniden ilan eden Doğu Karadeniz’in kalbi Rize ise, dört bir köşesiyle bayram yerine dönmüştü. Bayraklarla donatılan kentte, araba konvoyları, klaksiyonlar, bayraklar, flamalar, “Şampiyon Rize” tezahüratları aynı günün  sabahına kadar süren, bir yaşayan tablo, görüntü ve ses efekti olmuştu. Sezon başından beri takımı ile sıkı bir disiplin ve beraberlik içinde bulunan Alptekin’in, 2. lig teknik adamları arasında Yapı Kredi Bankası’nın düzenlemiş olduğu yarışmada “Yılın altın antrenörü” olarak taçlandırılması, Yeşil-Mavili şampiyonluk rengini cilası olmuştu. 

YAĞMUR ÇAMUR DEMEDEN
Rizespor Başkanı Fehmi Ekşioğlu, “Şampiyonluğumuz bir tesadüf eseri değil, bilinçli, hırslı, azimli ve bu işe inanarak çalışmanın sonucu elde edilen bir başarıdır. Bu ekiple sezon başındaki düşüncemiz lige tutunabilmekti. Oysa ekibimiz; yağmur, çamur, soğuk ve sıcak demeden bir profesyonellikten daha çok bir amatör hırsı ile  mücadele edip, transfer ayında milyonlar akıtarak transfer yapan rakiplerimizi gerilerde bırakıp mutlu sona ulaştık. Şampiyonluğumuz gidici değil, kalıcıdır” diyordu. Türkiye’nin adeta şapka çıkardığı beklenmedik bir şampiyonluk olayı yaşandı Yeşil Rize’mizde... Bize bu gurur verici tabloyu yaşatan, her şeyi ile amatör olan Rizeli futbolcularımızdan transfer ayında mirasyedi örneği milyonları harcayıp da, umduklarını bulamayan kulüplerin, bu başarımızdan alacağı çok ders vardır. 

Fotoğrafta Şampiyon Rizespor’un Başkanı, Teknik Direktörü ve kadrosu gözükmektedir. Ayaktakiler : Cesarettin Alptekin ( Teknik Direktör ) , Hüsnü Kürkçü, Mustafa, , Ergün Kolçak, Muhammet Yıldız, Mehmet Ali Karaca, Hasan Fehmi Durmuş, Başkan Fehmi Ekşi. Oturanlar : Türist Mehmet, Metin Bak, Erol Tombul, Turgut Kural ve Harun İlik