KALİTE DEĞİL YÜREK KAZANDI!..

21 Ocak 2021 Perşembe 14:08 tarihinde yayınlandı 2692 defa okundu
Selim Serdar DENİZALP Tüm Yazıları

Çaykur Rizespor dün yoğun kar yağışı ve ağır zemin üzerinde oynadığı Gaziantep maçını farklı kazandı ve bana göre özellikle maçın ikinci devresinde ortaya koyduğu müthiş mücadele altında tüm oyuncular yüreğini ortaya koyarak kazanılan 3 puanı sonuna kadar hak etti.

Bu kadar eksik altında uzun süre takım olarak ilk kez bir Rizespor izledik. Burada aslı sorun Tomas’ın gitmesi miydi ? Yoksa müstakbel yeni teknik adam Sumıdıca’nın daha gelmeden telefonla yaptığı aşı mıydı? Bunu bilemem ama tek gerçek var Tomas hocanın yardımcı teknik adamı Ersin Aka hoca bu maça çıktı ve futbol bilgisini resmen konuşturdu. Bravo Ersin hoca bu kadar eksikler eşliğinde hiçbir mazeret üretmeden aslanlar gibi kalan sağlar bizimdir dedin ve haftalardır dip yapan bir takımı son 28 maçta gol atma başarısı gösteren rakip Gaziantep takımına neredeyse pozisyon vermeden net bir skor ile evine boş gönderdin, tebrikler…

Maça geçecek olursam ilk yarı rakip Gaziantep FK kaliteli ayakları ile oynayan takım konumundaydı, buna tabi bizim takımda müsaade etti de diyebiliriz, orta saha da çok pas hatası yaptık, ileri de top tutamadık ama savunmada ilk devre Talbi’nin yaptığı bireysel hata dışında bu devre sağlam durduk.  Geçen sezon Antalyaspor maçında oyuna sonradan giren ve kalede harikalar yaratan genç kaleci Zafer Görgem bu maçta da takımın ayakta kalması adına müthiş özverili işler yaptı.  Demek ki genç isimlere şans geldiği zaman neler yapacaklarının en iyi mesajı nı kaleci Zafer verdi. Savunmada Selim Ay ve savunma önünde kaptan Abdullah Durak harika maç çıkartan bir diğer isimler oldular. İki tecrübeli isim birçok pozisyonda yaptıkları hamlelerle alkışı aldılar, helal olsun. İlk yarının sonunda her topa basan Doğan Erdoğan Antep ceza sahası içinde topu Skoda’nın önüne güzel indirdi ve Çekyalı golcüde en iyi bildiği işi yaparak kırmızılı meşin yuvarlağı karlar altında 90’a taktı ve soyunma odasına bu güzel gol ile 1 – 0 önde girdik.

Maçın ikinci yarısında Rize’de kar yağışı lapa lapa yağarak artarken Rizespor’un bu yağış altında duracağı yoktu. Antep temsilcisi taze kuvvet olarak sahaya sürdüğü kaliteli ayaklar altında yüklendikçe yüklendi ama dediğim gibi bazı maçlarda “yürek” ortaya çıkar ve sen o yürek altında takım olursun. Kalecimiz Zafer’in yaşına bakıp “tıfıl” demeyin. Genç kaleci ilk yarı attığımız golden önce tam Antep atakları sıklaştığında oyunu bir güzel soğuttu. Bu soğutma Zafer’in adalesine yapılan müdahale sonrası gelişen atakla gol bulmamamıza neden olmuştu. Bunlar ufak nüanslar ama Türk futbolunda maalesef gerçek bu! Bunu yazmamda ki sebep ikinci golde de aynı şey oldu. Tam Antep “ ha attı, ha atacak, gol geliyorum” dediği anda yine genç kaleci Zafer haklı olarak oyuna kısa bir mola verdirtti ve sağlıkçıları içeri çağırarak, takımına soluk almasını sağladı. Zaten bu işi yaptığın an rüzgar tersine döner, işte yıllardır benim bu satırlardan bahsettiğim olay bu,  takım çok yumuşak bir takım. Saha da profesyonelce oyunun boşluklarına sığınacak bir ismin bile yok dediğim olayı dün ki maçta sahanın en genci Zafer yaptı. Transfer döneminde bize bu tip yürekli oyuncularla gelin. Yumuşak oyuncuların bu ligde işi yok. Burası Süper lig bırakın bir pozisyonu maçta yaşanana en ufak bir taç atışını bile isyan eden takımlar maç sonu ; atı alan Üsküdar ı geçti” müziği eşliğinde 3 puanı kutlayan takımlar oluyor. Maçın son bölümünde kazanılan iki haklı penaltı yukardan yağan beyaz kar beyaz noktada atılan iki güzel vuruş ve 3 – 0 lık haklı bir zafer…

Malum transfer dönemindeyiz ve bana göre geç kalındı bile. Bazen geç kalmak da işe yarıyor demek ki. Sportif direktör Yılmaz Bal ve ekibi geçen hafta çok önemli bir transfer gelişmesinin altına imza atmıştılar. Basına yansıyan iddia o dur ki Iraklı 8 numara Osama Rashid ve kulübü Santa Clara ile yüksek bonservis altında işi bitirmiştiler. Bu transfer bonservis ve oyuncuya ödenecek miktar yaklaşık 1,5 milyon Avro gibi bir rakam. Yani Yılmaz Bal kulübe üç aşağı beş yukarı 1,5 milyon avro daha bir kazık çakacaktı ki buna dur diyen yeni teknik adam Sumudica oldu!

Şu anlattığım olay aslında son 3 yılın Rizespor’da transfer özeti arkadaşlar. Bu Rizelinin yüzde 90’ı sportif direktör Yılmaz Bal’a ateş püskürüyor, haklı olarak isyan ediyor. Boşuna etmiyor sevgili Rizeliler, Rizeli nin bir bildiği var ki ve o kadar haklı ki faturayı kesiyor. Son derece çıt kırıldım, oynadığı liglerde vasatı aşamayan çöp bir transferi daha Rizespor’a gömüyordu ki dediğim gibi Rumen teknik adam bu oyuncuyu veto etti ve Rashid için Romanya’da  halı sahada bile oynatmam mesajını yönetime vererek yeni transferi engelledi. Dolayısıyla hem Rizespor 1,5 Milyon Avro ya yakın bir maddi külfetten kurtuldu hem de sahada yer alacak olan bir çöp transferinde kurtuldu. Sumudica bence daha gelmeden yaklaşık 1,5 Milyon Avro Rizespor’a kazandırdı! Ya Rizespor’a yıllardır yapılan çöp transferlerle zarar veren o şahsın vicdanı rahat mı sizce?..

Bu maçtan bir gün önce İstanbul’da sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir görüşme yapan Başkan Kartal bu görüşme sonrası oldukça moral yükledi diyebilirim. Cumhurbaşkanımız ülkemizde tüm takımlarda olduğu gibi memleketinin takımı Çaykur Rizespor ile de yakından ilgileniyor ve hesap soruyor. Buradan detaya girmeyeceğim ama sadece şunu belirteyim.  16 sene amatör futbol oynayan ve futbolu çok seven bir cumhurbaşkanı var ve memleketi Rize. Her sezon kurduğunuz kadrolarla Reise bu mu sizin teşekkürünüz. Rizespor koltuğuna oturanlar, üst akıllar her sezon dansözlerle kan emicilerle bu paralar hangi menajerlere akıyor bilmiyormusunuz? Allah aşkına bir hesap sorun, az önce yukarda anlattığım transfer gelişmesinden bile karışan kim varsa bırakın tesislerden içeri girmeyi, RİZE şehrine o isimleri bir daha içeri sokmam.