GAZETE CEMİYETLERİ VE AĞIRLIKLARI..

07 Ocak 2015 Çarşamba 13:48 tarihinde yayınlandı 4783 defa okundu
Orhan YAZICILAR Tüm Yazıları
Her yıl olduğu gibi bu yılda ilimizde gazete cemiyetleri ‘’Çalışan Gazeteciler’’ gününü Vali başkanlığında yenilen yemekle bir araya gelerek kutlar.
Bu yıl kutlamanın nasıl olacağını henüz ben şahsen bilmiyorum. Mensubu bulunduğum derneğimizin başkanından henüz bir bilgi bana ulaşmış değildir. Çokta önemli değildir. Zaten her gün olmasa da ayda bir kez mutlaka karşılaşıyoruz.
Şimdi ben Derneklerin faaliyetleri, çalışma düzenleri ve birlik beraberliğin ne boyutta olduğu hakkında birkaç cümle ile ifade etmeye çalışacağım. 
Hiç kimse kusura bakmasın: Rize de ki Cemiyet veGazeteciler arasında mesleki dayanışma, saygı-sevgi ve yardımlaşma yönüyle sınıfta kalma adına başka bir dönem olmadı.
Eskiden böyleydi, şimdi böyledir diyemiyorum. Çünkü Rize eskiden neyse basın adına bugünde aynıdır. Ben hiçbir değişiklik görmedim ve yaşamadım.
Yalnız şu kadar vardı ki; Daha önce ki yıllar da, her panelde, her siyasi gelişmede basına en güzel yer ayrılırdı, itibar edilirdi…
Bugün bire, ikiye, yetmedi üçe bölünmüş gruplar haline geldi Rize’de Gazeteciler. Yanlış anlaşılmasın; hiç kimseyi suçlamak değildir amacım..  Belki şartlar bunu gerektirdi. Ona da saygı duyuyorum. Ama; arkadan birbirinin kuyusunu kazmak, dedikodu yapmak., küçük düşürmek biz Rizeli Gazetecilere hiç mi, hiç yakışmıyor.
Bugün; planı olan, projesi olan, cemiyetin ve mesleklerinin saygınlığı için her fedakarlığı yaparak, birbirlerini iyi ve kötü günlerinde yalnız bırakmayıp, örnek bir cemiyet dayanışması ortaya koymalıdırlar. Ama ben bunu bugüne kadar hiçbir zaman göremedim, görmedim.
 
 
BÖLÜNMÜŞLÜĞÜN SORUMLUSU:
Bugün bölünmüşlüğün sorumluları- başkanlığı eline geçiren kim olursa olsun- kendini o koltuğa yapıştırmak adına ne lazımsa ona göre hareket ederek, belki de kendisinden daha yararlı olacak bir geleceğe kapıları kapatan ve ‘’Ölünceye kadar benden başkanlığı kimse alamaz’’ zihniyeti ile hareket eden ego sahipleridir…
İşte böyle olmadığını gösteren, başkanlığı sınırlayan, planı projesi olan, tüm medyayı kucaklayacak bir cemiyet ve başkana ihtiyaç duyuluyor bugün… 
Ya da başka bir deyimle; mevcut derneklerin herhangi birisiyle de böyle güçlü bir dernek oluşumu gerçekleşebilir. İlla da yeni dernek kurulsun demiyorum. Aslında bu kadar deneğin olmasından ziyade, tek çatı altında güçlü bir dernek olması durumunda daha verimli olunabilir…
Bu çatı, meslek adına herkese başkan olma şansı ve cemiyet üyesi olma yolunu da açıyor…
Bu benim şahsi önerimdir…. Kabul görüp yada görmemesi çok değerli meslektaşlarıma aittir…
 Çalışan tüm gazeteci arkadaşlarıma sağlık ve üstün başarılar diliyorum. Aramızdan ayrılan meslek büyüklerimize rahmet diliyorum..
Bu hafta; Rize’de medya dünyasının az da olsa. Kabul eden ya da etmeyen olsa dahi, sahipsiz gibi duran 10 Ocak ‘’Çalışan Gazeteciler’’ in sorunlarına  değinmek istedim.
Sevgi ve Saygılarımla…