DEMLİ OLSUN(2)

19 Ocak 2021 Salı 09:49 tarihinde yayınlandı 2669 defa okundu
Metin TOPÇU Tüm Yazıları

Çay bizim tatlı belamız. Canımız, ciğerimiz, hayat suyumuz, her şeyimiz! Her zaman ve zeminde hele rast gele hiç değinmem çay konusuna. Bir bardak hikayesidir gidiyor. Her şerde bir hayır var! Kurcaladıkça güzellikler çıkıyor ortaya. İnşallah hayrımıza olur her şey!  

            Çay Çarşısında devam eden çalışmalarda kısıtlı bir alanda oldukça cüsseli bir bardak yapılıyor.  Hareketlenen bu piyasada Eski Borsa Başkanı Tahsin Sancak Bey köşe yazıma yazdığı yorumda önemli bir bilgi verdi “O eski, çay filizi 12 Eylül döneminde, kaldırıldı, yerine mevcut Atatürk heykeli kondu. Özel idare eski heykeli, bir depo da muhafaza ediyordu,” diyor Buradan Rize Ticaret Borsa Başkanına, Çay işletmeleri Genel Müdürüne, Özel idare yetkililerine hatta ve en önemlisi Ak Parti İl Başkanı Sayın İshak Alime sesleniyorum. Lütfen o heykeli bulun ve Rize’ye çok anlamlı bir yere karar verin, yerleştirin. Onca emek ve masraf edilmiş Çay Filizi ve sanayisini temsil eden o simge anıt mutlaka gelip geçenlerin görebileceği en güzel yere konumlandırılsın. Benim favorim yeni yapılan meydandır. Çay Çarşısı girişinde de olabilir. Rica ediyorum bu meseleyi halledin. 12 Eylülden intikamımızı alın hemen. 

            Gazeteciler, yazarlar kulis bilgilerini dikkate alarak okuyucularına duyurabilirler. Ankara’da işler bu şekilde yürür. Bende acizane bir iki önemli bilgi paylaşayım bugün ve yazımı sonlandırayım. Şehir hastanemizin ihalesi bu sene yapılacak. Dolgu için bütçeye para konulduğu gördük. Sağlam kaynaktan verilen bilgiye göre o konuda bir sıkıntı yok. Yerde belli olduğundan kısa zamanda oralarda bir hareketlilik görebileceğiz. Yani ihalesi yapılacak kısa zamanda. 

            Kaçkar Dağlarına yapılacak kayak merkezi Reisin önünde. Asla unutulmuş, iptal edilmiş değil. Umarım orada düşünülen teleferik projesi kayak merkezini yeniden dönüştürülen Ayder’le bütünleştirir. Ve gerçek bir turizm yatırımı haline gelir, dünyanın ilgisini çeken bir yer olur. Uludağ’a, Palandöken’e kar yokken 4-5 metre kar vardı Kaçkarlarda. Denizi kara, karayı para yapan Rizeli şimdi havayı, kar’ı paraya çevirmesi lazım. 

            Hava limanımızın bu sene faaliyete geçecek olması bu projeleri kat be kat önemli hale getiriyor. İlimizin yöneticileri, İl başkanımız Sayın ALİM, Valimiz Muhammet AVCI’ ile muhteşem bir uyum içinde. O zaman  bu muazzam eserlerin bir an evvel hayat bulmasını bekleriz haklı olarak. Orkestra uyumlu olunca beklentide güzel oluyor.  

            Osmanlı devrinde Galata'da sıra sıra maymuncu dükkanları vardı. Bu dükkanlarda, yalnızca gözcülük yapması için eğitilmiş maymunlar satılmaktaydı. Günümüz maymunları ne haber verdi bilmiyorum ama marketlerin önüne yığılan İstanbullulara inanın bir mana veremiyorum. Yokluk beyinlere kazınmış, kıtlık bir vehim. Gözcü  Maymunlarda devreye girince çık çıkabilirsen işin içinden… 

            Bakı selam Rizeme ve güzel insanlarıma!