ÇAYKUR’UN DAMAK TADI

21 Ocak 2021 Perşembe 14:09 tarihinde yayınlandı 2669 defa okundu
Metin TOPÇU Tüm Yazıları

Gurbet başka bir şey! Göç etmiş bedenin insan ruhuna ettiği eziyetin tarifi yok. Gurbeti yaşamayan bu sözden bir şey anlamaz. Kalbe verdiği hasar hakkında ise hiçbir şey diyemez. Gurbet çok feci bir ıstırap, eziyet, yürekte en derin iz bırakan yaralardan biridir. Sürekli kanayan gurbet yarasına merhem sila-i rahimdir, oradan bir sestir, bir haberdir. Ne demiş şair “Bir pırıltı gördü mü gözler hemen dalıyor, Göğüsler çekilerek nefesler daralıyor.” Evet, bir iz bulduğunda yaşlar boşanır bir anda, hakim olmazsın!.. Gazetelerde televizyonlarda sahte gıdalar hakkında duyduklarımız sağlığımızı bozdu, ağız tadımızı darmadağın etti. Gelişmekte olan piyasaların hastalığı olan sahne mal ve hizmetler hepimizin başına öyle bir bela açtı ki, eski zevklerimiz, ezberlediğimiz alışkanlıklarımız kaybolup gitti.

Çay denilince biz Rize Çayını biliriz. Onun üreteni Çay Kuru biliriz. O çay fidanlarının dibinde büyüdük, onu imal eden fabrikalarda ömrümüzü tükettik. O nedenle de en iyi bildiğimiz tat demli çaydır. Hiçbir nimetin tadı öyle dimağımıza oturmaz, karşılık bulmaz yüreğimizde. O sıcak bir merhaba, tali bir nağme, enfes bir rayihadır. İstanbul’un büyük ilçelerinden Çekmeköy’deyim. Onlarca market var. Çok yüksek kalitede ve fiyatta marketler olduğu gibi, bizlerinde gidebildiği yerler bolca var.

Çay Milli içeceğimiz. Dünyada en fazla çay tüketen bir milletiz. Belki o nedenle olacak elinizi uzattığınız çay paketlerinin yüzde yetmişi sahte. Cezaların caydırıcı olmaması sahte mal üretenleri cesaretlendiriyor, olan milletin damak zevkine, sağlığına oluyor. Avrupa çok ağır yaptırımlarla sahte mal üretiminin önünü keseli yıllar oldu. Ülkemiz sahte mal cenneti adeta. Aldığım her çay sahte çıkınca başkaca hiçbir yol denemeden Rize’den tanıdıklarım vasıtası ile hakiki

Çay Kur çayı aldırdım. İnanmayacaksınız belki ama evde bayram havası estirdi gelen çaylar. İlk demlik nasıl bitti anlamadık. Hepimiz “işte bu” diyerek bir daha, bir daha içtik. Çay Kur sattığı çayların peşini bırakmasın. Denetlemelerine devam etsin. Sahte çay paketi piyasaya sürenler Çay Kurun damaklarda bıraktığı tadı bozmasın. Elime aldığım her paket sahte bu gurbet köşelerinde. Gönüllü denetçiyim ama eski ben, ben değilim. Kavga edecek yaşı çoktan geride bıraktım. Selam olsun güzel Rizeme, onun güzel insanlarına.