Yılmazlar Holding`ten `İsrail` Açıklaması

kategorisinde, 15 Haziran 2010 Salı 16:57 tarihinde yayınlandı 2257 defa okundu
Yılmazlar Holding`ten `İsrail` Açıklaması
İsrail`de alacaklarına el konulan Yılmazlar Holding`den yapılan yazılı açıklamada, olayın bir hukuksuzluk olduğu belirtilerek, "Türkiye`de faaliyette olan İsrail firmalarına aynı uygulamayı bekliyor ve talep ediyoruz" denildi.

Bir İsrail icra mahkemesi, İsrail`in en büyük inşaat şirketleri arasında yer alan Yılmazlar İnşaat`ın on milyonlarca Şekel`lik alacaklarına, sorunlu olduğu bir firmanın başvurusu üzerine tedbir koyarken, Yılmazlar Holding`den yapılan yazılı açıklamada, olayın bir hukuksuzluk olduğu belirtildi. Açıklamada, "Şirketimiz İsrail`de 16 yılda milyar dolar proje üretmiştir. Mevcut projeler 400 milyon dolardan fazladır. Bugüne kadar yapılan milyonlarca metrekare iş yapılmıştır.

Mahkeme kararı ile 10 yıl önce 2001 yılında teslim edilmiş bir iş ile ilgili hesap tedbiri konulması hukuka aykırı bir durumdur. Gerekçe siyasidir. Hakim gerekçesinde Başbakan Erdoğan`ın İsrail ile oluşturduğu gerginlik nedeni ile şirketin İsrail hükümetince işlerinin engellenip Türkiye`ye geri yollanabileceğinin yazılarak hesaplara tedbir konulması dünyanın hiçbir yerinde olmayacak bir hukuksuzluktur. Bu dava ile emsal oluşturulup şirkete yüzlerce milyon dolarlık zarar verilmeye çalışılabilir.

Sn. Başbakanın konuya müdahil olarak İsrail`den açıklama istemesini acilen bekliyoruz. Avukatlarımız konu ile ilgileniyorlar fakat alacaklarımıza saçma sapan gerekçesi Türk Başbakanının tavrı olan bir dava dünya tarihinde ilk olacaktır. Türkiye de faaliyette olan İsrail firmalarına aynı uygulamayı bekliyor ve talep ediyoruz" denildi.