VUSLATININ 12. YIL DÖNÜMÜNDE ANILACAK

kategorisinde, 18 Ekim 2021 Pazartesi 09:17 tarihinde yayınlandı 996 defa okundu
VUSLATININ 12. YIL DÖNÜMÜNDE ANILACAK
Rizeli din alimi, gönül insanı, kanaat önderlerinden gönül insanı Zavendikli Mustafa Yıldız Hocaefendi için vuslatının 12. Yıldönümünde Rize’de anma programı düzenlenecek.

Rize’nin manevi dinamiklerinden, din alimi, kanaat ve gönül insanı, emekli il vaizlerinden “Zavendikli Mustafa Hoca” olarak tanınan ve 64 yılda Türkiye’nin dört bir yanına tebliğ ve davette binlerce talebe yetiştirerek arkasında kapanmayan bir hayır sayfası bırakan Zavendikli Mustafa Yıldız Hoca Efendi için vefatının 12. Yılında, 21 Ekim 2021 Perşembe günü saat: 10.30’da anma programı düzenlenecek.

Zavendikli Mustafa Yıldız Hoca, Rize'de Anılacak

Rize İrşad Vakfı ve Zavendikli Mustafa Hoca Kur-an Kursları Mütevelli Heyet Başkanı Ahmet Ali Saruhan, program hakkında yaptığı açıklamada, Merhum Zavendikli Mustafa Hoca’nın kurucusu olduğu Rize İrşad Vakfı ile Zavendikli Mustafa Hoca Kur-an Kursları’nın organize edeceği ve Rize İl Müftülüğü ile Rize Belediyesi ve Güneysu Belediyesinin destek vereceği programın Zavendikli Mustafa Hoca’nın kabrinin bulunduğu Güneysu ilçesi Başaran Köyünde (Zavendik) düzenleneceğini kaydetti.

Ahmet Ali Saruhan Hoca, Merhum Zavendikli Mustafa Yıldız Hocaefendinin vefatının 12. yıl dönümü dolayısıyla düzenleyecekleri “Kur’an ziyafeti, Anma ve Anlama” programının pandemi kuralları çerçevesinde gerçekleştirileceğini ifade ederek, “Programımızda, Zavendikli Mustafa Hoca Kopuzlar Kur’an Kursu Hafızlık Hocası ve yöneticisi Kurra Hafız Mustafa Türüt ile Merhum Hocamızın İmam Hatip torunu Kurra Hafız Furkan Yağcıoğlu ve Gülbahar Hatun Camii İmam Hatibi Mevlithan Hafız Adnan Kurt Kur’an-ı Kerim tilaveti bulunacaklar. Rize İrşad Vakfı Yönetim Kurulu Başkanımız Hacı Kudret Yıldız ile İl Müftümüz Naci Çakmakçı tarafından konuşma, sohbet ve dua gerçekleştirilecek. Program sabahı saat: 09.30’da Rize Belediyesi önünden araçlarımız hareket edecektir. Tüm halkımızı programımıza davet ediyoruz” dedi.

Öte yandan program, Güneysu Başaran Köyü Zavendikli Mustafa Hoca Kur’an Kursu yönetici Hafız Bayram Ali Aslan’ın sunumuyla gerçekleştirilecek programda kadınlar için yer ayrılmıştır.