Üretilen Ürünler Sergide Satışa Sunuldu

kategorisinde, 31 Ağustos 2021 Salı 18:36 tarihinde yayınlandı 218 defa okundu
Üretilen Ürünler Sergide Satışa Sunuldu
Rize Belediyesi Kadın Kültür Merkezi ve Rize Kadın Kooperatiflerince el emeği göz nuru ile hazırlanan ürünlerin satışa sunulduğu sergi açıldı.

Rize Valisi Kemal Çeber ile Eşi Neslihan Ayan Çeber ve Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Rize Belediyesi Kadın Kültür Merkezi ile Rize Kadın Kooperatiflerinin işbirliğinde İsmail Kahraman Kültür Merkezi karşısı sahil dolgu alanında açılan ve Rizeli üretken kadınların ürettikleri ürünlerinin satışa sunulduğu sergiyi ziyaret etti.

Kaçkarın Etekleri Kadın Kooperatifi, Koçira Kadın Kooperatifi, Ebruli Eller Kadın Kooperatifi, Rize Kadın El Sanatları Kooperatifi ve Belediye Kadın Kültür Merkezinin, hanımlara el emeklerini pazarlamalarına imkan sağlayan sergiyi gezen Vali Çeber ve Başkan Metin, bakır, resim, cam, yün örgü, Rize Bezi, penye, iğne oyası, yöresel örgü bebek, enişte lokumu vb. ürünleri inceleyerek kooperatif başkanlarından ürünler hakkında bilgi aldı.

Vali Çeber ve Başkan Metin; kadınların yapmış olduğu kent kültürünü yansıtan birbirinden güzel ürünleri, çok beğendiklerini ifade ederek serginin oluşturulmasında emeği geçen herkese teşekkür ettiler.