UZMAN DOKTOR KOYUNCU GÖREVİNİN BAŞINDA

kategorisinde, 20 Ekim 2021 Çarşamba 09:44 tarihinde yayınlandı 2110 defa okundu
UZMAN DOKTOR KOYUNCU GÖREVİNİN BAŞINDA
Rize’de başarılı işler yapan Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Tolga Koyuncu hastanede yapılan her ameliyat için canla başla çalışanlar arasında.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Doktor Öğretim Üyesi Tolga Koyuncu, aynı hastanede nöbet tuttuğu sırada rahatsızlanarak Kovid-19'a yakalanmış ve 25 gün tedavi gördükten sonra hastalığı yenerek görevine yeniden devam ediyor.Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi  yapılan ameliyatlarda operatörler ile omuz omuza çalışan Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Koyuncu: çak kısa bir süre önce de Kovid-19'u yenerek görevinin başına geçti.

Dr. Koyuncu Kovid-19'a yakalandığı sırada başından geçen ve unutamadığı bir anısını da kendisiyle röportaj yapan basın mensuplarına şöyle anlatmış idi;  "Arkadaşlarım akciğer filmime bakmamı yasaklamıştı"

Zor bir sürecin ardından hayata yeniden döndüğünü dile getiren Koyuncu, şunları kaydetti:

"Yoğun bakımdan çıkınca çok sevindim çünkü öleceğimi düşünmüştüm. Süreci biliyordum. Akciğer filmindeki beyazlıkların artışını görünce daha çok kaygı bozukluğuna kapılıyordum. Arkadaşlarım akciğer filmime bakmamı yasaklamıştı. Kendi filmlerimle ilgilenmemi yasaklamışlardı çünkü stres faktörü de hastalığın gidişatını etkileyen faktörlerden biri. Bilinciniz açıkken iş daha zor geçiyor. Kafanızda kuruyorsunuz, 'Ne zaman öleceğim? Ne yapacağım? Eşim, dostum ailem, çocuğum ne yapacak?' Çok zor bir süreç. Hiç kimsenin böyle bir pozisyonda olmasını istemiyorum."

"Düşünmeye gerek olmadan hemen gider aşı olurum"

Koyuncu, hastalıktan mevcut şartlarda en iyi kurtuluş yolunun aşı olduğuna dikkati çekti.

Koyuncu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Aşı olup bu hastalığı yaşamayacaksam hiç düşünmem. Düşünmeye gerek olmadan hemen gider aşı olurum. 'Hangisi daha tehlikeli?' diye düşündüğüm zaman hemen aşı olurum. Bu hastalığı ben yaşadım, düşmanımın bile başına gelmesin. O derece çok kötü şartlarda sıkıntı çektim. Kendi şahsi fikrim, hangi aşı olduğuna bakmadan ben olmak isterdim." İfadelerini kullanmış idi.