ÜRETİCİMİZİN YANINDA YER ALDIK

kategorisinde, 20 Ekim 2021 Çarşamba 09:20 tarihinde yayınlandı 1018 defa okundu
ÜRETİCİMİZİN YANINDA YER ALDIK
Çaykur Genel Müdürü Yusuf Ziya Alım yaş çay alımlarının yüksek kesimlerde sürdüğünü belirterek “ Kampanyayı 15 Ekim de kapatacaktık, üreticilerimizin talepleri doğrultusunda hareket ederek süreci uzattık ve tarihi bir kampanyaya imza atarak 857 bin ton yaş çay yaprağı aldık” dedi.

Çay işletmeleri Genel Müdürü Yusuf Ziya Alım yaş çay alımlarının hafta sonuna kadar süreceğini ve kampanyayı kapatacaklarını söyledi.

    9 ay önce Genel Müdürlük görevinin kendisine verildiğini belirten Genel Müdür Yusuf Ziya Alım “ Vekaleten baktığım dönemde bile asıl gibi çalıştım ve her zaman üreticimizin yanında yer aldım.  Kurum olarak satabileceğimiz kadar çay almak zorundayız. Ülke genelinde Pazar payımızı büyütmek için çalışıyoruz. Önceki yıl 132 bin ton dolayında kuru çay sattık, bu yıl hedefimiz 160 bin tona yükselmek, bu kampanya döneminde 857 bin ton yaş çay yaprağı aldık ve üreticimize 2 milyar 600 milyon dolayında ürün bedeli ödedik, Eylül ayı ürün bedellerini bu ay ödeyeceğiz” dedi.

    Her evde emeklimiz var

Kurumda her evden mutlaka  birilerinin çalıştığını veya emekli olduğunu belirten Genel Müdür Yusuf Ziya Alım “ Her yıl 7-800 kişi emekli oluyor ve onların yerine yenilerini alıyoruz. Her ailede mutlaka bir emeklimiz var, Çaykur ilimizin tek büyük devlet kurumu ve hepimizin kuruma sahip çıkması gerekiyor.  Çaykur olarak 100 ün üzerinde ürüne imza attık, bölgelerimizde satış mağazaları açarak sıcak satışlara devam ettik. Diyarbakır ve Kayseri mağazalarımızı açmayı hedefliyoruz. Yurt dışı bağlantılarımız var ve bunları geliştirmek zorundayız. Cumhurbaşkanımızın yurt dışı bağlantılarımıza katkısı büyük, Pakistan pazarına girmek için görüşmeler sürüyor. Kurum olarak aldığımız çayları mutlaka satmamız gerekiyor. Yeni fabrikalar açabilmemiz için mutlaka yeni pazarlar bulmak zorundayız. ARGE çalışmalarını sürdüren ekiplerimiz var” dedi.

    DİDİ Fabrikamızı kurmak istiyoruz

Düzce de arazileri olduğunu belirten Alım “ Didi fabrikamızı burada kurmak istiyoruz, tabii maliyeti büyük olacak, aynı zamanda burada ÇAYKUR su fabrikamızı da kurmayı hedefliyoruz, iyi bir kaynak suyumuz var ve bu konuda proje çalışmaları sürüyor” dedi.

     Yeşil Çay dan çeşitli ürünler elde ettiklerini belirten Alım “ Yeşil çayımız da fazla üretim olmadığı için bazı talepleri karşılayamadık, Korona virüs döneminde Yeşil Çay satışları arttı ve bazı diş ülkelerden talepler geldi” dedi.