Tüzmen: Bu şerefsizler her mevkide olabilir

kategorisinde, 23 Haziran 2010 Çarşamba 20:58 tarihinde yayınlandı 1474 defa okundu
Tüzmen: Bu şerefsizler her mevkide olabilir
Antalya`da Yat Limanı açıklarında tüplü dalış yapan eski bakan ve AK Parti Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen, vatanın ekmeğini yiyip askere kurşun sıkmanın şerefsizlik olduğunu söyledi.

AK Parti Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen Antalya`da Yat Limanı açıklarında bulunan 1941 yılında 3 İngiliz uçağı tarafından bombardımana tutularak batırılan Fransız donanmasına ait St. Didier adlı gemi batığında tüplü dalış yaptı. Yaklaşık 2 saat denizde kalan Tüzmen ardından deniz polisi botu ile kaleiçi yat limanından karaya çıktı. Burada kendisini bekleyen gazetecilere açıklamalarda bulunan Tüzmen, Antalyalı eski dostlarıyla tarihi batıkta güzel bir dalış yaptıklarını söyledi.

 Gazetecilerin son günlerde artan terör saldırılarıyla ilgili sorularını da yanıtlayan Tüzmen, tanıdığını açıkladığı Halkalı`daki saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Uğur Ekiz`in cenazesine provakatörler nedeniyle katılmadığını açıkladı. Ailesine telefon ile başsağlığı dilediğini söyleyen Tüzmen, "Cenazelerde provakasyon yapıyorlar. Aileye üzüntü veriyoruz. Çünkü bu durumu daha önce yaşadım. Birkaç tane paralı adam tutup provakasyon yapıp değişik tezgahlar dönüyor. Bizim orada olmamız ailelerin üzüntüsünü azaltır. Aksi takdirde aile bizimle ilgileniyor dışarııdn ise şerefsizler protesto yaptırtmaya çalışıyor. Bunlar üst üstüne gelince aileye daha fazla acı veriyoruz" dedi.

Harika bir coğrafyada yaşadıklarını ve bunun kıymetini bilmeleri gerektiğinin altını çizen Tüzmen, "Bu vatanda doğup, bu toprakların suyunu içtik, ekmeğini yedik. Buraya çok can borcumuz var. Bu vatanın ekmeğini yiyen insanların bu vatanın bayrağına da sahip çıkmaları gerekiyor. Hem ekmeğini yiyip hem de suyunu içeceksin ondan sonra bu vatanın polisine askerine kurşun sıkacaksın, öğretmenini çocuğunu öldüreceksin. Bunun adı şerefsizliktir. O yüzden bunları şerefsiz olarak tanımladığım zaman çok zorlarına gidiyor. samimiyetsizliğin ötesinde bu" dedi.

"Bu şerefsizler bir kene" yorumunda bulunan Tüzmen, "Bu keneden biz kurtulacağız. Bizim polis teşkilatımız askerlerimiz çok güçlüdür. Biz sadece son 100 senenin devleti değil binlerce senin devletiyiz. 5 bin senelik tarihimizde böylesine olayların hiçbir tanesinin esamesi okunmaz. Bu devlet kalır ve ilelebet devam eder. Bunu herkes kafasına soksun aklını başına alsın. Bu şerefsizlerden vatanı temizlemek için herkes birlik beraberlik içinde hareket etmelidir. Terör her yerde vardır üstesinden gelecek güçteyiz. Bunlar onların son hamleleri. Bu şerefsizlere nasıl bir kene koparttığınız zaman tehlikeli, o nedenle keneyi  o vücudun içerisinde öldürmek lazım" ifadelerini kullandı.

Gazetecilerin BDP Grup Başkanvekili Bengi Yıldız`ın çocuklarını askere göndermeyin çağrısıyla ilgili sorularına ise Tüzmen, "Bu ülkeden beslenen insanlar bu ülkeye ve kanunlarına saygılı olmak, bu kanunlar doğrultusunda hareket etmek zorundadır. Kimse karnından konuşmasın. Biz Türkiye Cumhuriyeti içerisinde Türk milletini temsil eden milletvekillerine saygılıyız. Ancak şerefsizler her yerde her mevkide olabilir. Bunların içerisinde bakarsanız Türkiye`nin çeşitli kesimlerinden insanlar görebilirsiniz. Yani bu vatana, bayrağa, millete  saygısı sevgisi olmayan insanlar her kademede her mevkide olabilir. Yüce Atatürk`ün dediği gibi muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur. Hiç korkunuz olmasın hepsi bunların temizlenir. Zaman gelir ne kadar yanlış yaptıklarını hepsi öğrenir" şeklinde konuştu.  Tüzmen, bu ülkenin kıymetini hep beraber bilmek zorunda olduklarını vurgulayarak, "Hiç kimsenin farklı düşüncesi olmasın. Bir ölür bin diriliriz bunu da kimse unutmasın" dedi.