Tıp Fakültesine Yeni Cihaz

kategorisinde, 09 Temmuz 2010 Cuma 12:22 tarihinde yayınlandı 1973 defa okundu
Tıp Fakültesine Yeni Cihaz
Rize İlinde Üniversite Geliştirme Derneği tarafından alınarak, Tıp Fakültesi Dekanlığına bağışlanan ameliyat mikroskobu cihazı, Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesine teslim edildi.

Alanında en üst modeller arasında bulunan göz ameliyat mikroskobu cihazında, asistan mikroskobu, elektromanyetik yer ayağı, video kamera ataçmanı ve kamera, kayıt cihazı gibi birçok gelişmiş teknoloji ürünü bulunuyor.Cihazın maliyetinin 120.000 TL. olduğu öğrenildi.

Rize İlinde Üniversite Geliştirme Dernek Başkanı ve Rize İl Genel Meclis Başkanı Rahmi METİN, Üniversite Geliştirme Derneği olarak, Üniversitemizin ve Tıp Fakültemizin geliştirilmesi ve son teknoloji cihazların alınması konusunda gayret ettiklerini söyledi. Metin, Göz Ameliyat Mikroskobu Cihazının hastane için hayırlı olmasını diledi ve Üniversite Derneğine bağışta bulunanlara teşekkür etti.

Rize Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı ve Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Arif YILMAZ da, Göz Ameliyat Mikroskobu Cihazını alarak Tıp Fakültesine bağışlayan Üniversite Derneği Yönetim Kurulu üyelerine, bağışta bulunan ve katkı sağlayan herkese müteşekkir olduklarını söyledi. YILMAZ, Tıp Fakültesinin ve Eğitim ve Araştırma Hastanesinin, her geçen gün gelişerek büyüdüğünü, Rize’nin çevre illere hasta göçünün büyük oranda azaldığını söyledi.