Tarkan davası yargıtaya gidiyor

kategorisinde, 09 Temmuz 2010 Cuma 17:25 tarihinde yayınlandı 1378 defa okundu
Tarkan davası yargıtaya gidiyor
Şarkıcı Tarkan hakkında açılan davanın Yargıtaya gönderilme kararı alındı.

Paylaş  İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi, şarkıcı Tarkan Tevetoğlu`nun da aralarında bulunduğu 17 şüpheli hakkında açılan davadaki görev uyuşmazlığının giderilmesi için dosyayı Yargıtaya gönderme kararı aldı.

Alınan bilgiye göre, İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi, İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesinin ``görevsizlik kararı`` vererek gönderdiği dosya üzerindeki incelemelerini tamamladı. 


Dava konusu olayların ``örgütlü suç kapsamına`` girmediği, eylemlerin iştirak şeklinde gerçekleştirildiği sonucuna varan mahkeme, ``görevsizlik kararı`` verdi. Mahkeme, İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesiyle aralarında doğan ``görev uyuşmazlığı``nın giderilmesi amacıyla dosyanın Yargıtay`a gönderilmesine karar verdi.



İDDİANAME


Davanın iddianamesinde, Tarkan Tevetoğlu`nun, ``kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak`` suçunu düzenleyen ve 1 ila 2 yıl arasında hapis cezası öngören TCK`nın 191. maddesinin 1. fıkrası uyarınca yargılanması talep ediliyor. 


İddianamede, Tevetoğlu hakkında aynı maddenin 2. fıkrasında yer alan ``Bu suçtan dolayı açılan davada mahkeme, birinci fıkraya göre hüküm vermeden önce uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanan kişi hakkında tedaviye ve denetimli serbestlik tedbirine, kullanmamakla birlikte, kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın alan, kabul eden veya bulunduran kişi hakkında denetimli serbestlik tedbirine karar verilebilir`` hükmünün de uygulanması isteniyor.


Başka bir şüphelinin de Tevetoğlu ile aynı maddeler uyarınca yargılanması istenen iddianamede, diğer 15 şüphelinin ise 5 ila 23 yıl arasında değişen hapis cezaları öngören ``uyuşturucu madde satmak``, ``uyuşturucu madde alınıp satılmasına aracılık etmek``, ``yurda uyuşturucu madde ithal etmek``, ``uyuşturucu madde kullanmak`` ve ``kullanmak için uyuşturucu madde bulundurmak`` suçlarından yargılanması talep ediliyor.