TURİZMİN CAN DAMARI AYDER

kategorisinde, 03 Kasım 2021 Çarşamba 14:45 tarihinde yayınlandı 1091 defa okundu
TURİZMİN CAN DAMARI AYDER
Yılın her ayında binlerce turistin akın ettiği Rize’de, ülkemizin doğal güzelliklerinde olan Ayder Yaylasında gezilecek, keşfedilecek birçok yer ve aktivite bulunuyor.

Ayder Yaylasının gelen turistler tarafından çok beğenildiğini dile getiren Turizm İşletmecisi Ahad Mücahit, Turistlerin Ayder Yaylasında en çok ilgi gören aktivitelerin rafting ve zipline olduğunu söyledi.

‘‘Ayder Yaylasında gezilecek, görülecek çok şey var’’

Ayder Yaylasında neler yapılabilir?

Ayder Yaylasında yapılması gerekenlerden bahseden Mücahit; ‘‘Ayder Yaylasında oldukça çeşitli aktiviteler bulunmaktadır. En çok ilgi gören etkinlikler rafting ve zipline olmuştur. Farklı alanları, yakın çevredeki yaylaları gezmek istediğiniz zaman keyifli trekking yapma şansınız vardır.  7 tane krater gölü var. Her birinin ayrı rengi, her birinin ayrı iklimi, her birinin ayrı bir florası vardır. Ayder Yaylasında gezilecek, görülecek çok şey var. Yakın çevredeki şelaleleri, şifalı suları, dereleri, tarihi kaleleri çeşitli çiçek türleri vardır. Bu güzellikleri gezip görmek isteyen insanlar bir haftada burayı gezmeyi bitiremezler’’ dedi.
‘‘Başka bir yerde bu kadar kombin bulunmaz’’

Ayder Yaylası Gezi Rehberi | Nerede, Konaklama ve Giriş Ücreti

Çamlıhemşin’de farklı eğlence mekânlarının bulunduğunu söyleyen Mücahit; Ayder Yaylasında kışın kayak, yazın rafting yapabilirler. Bu eğlencelerin hepsi bu yöreye ait bir şeydir. Başka bir yerde bu kadar kombin bulunmaz. Karadeniz dalgalarıyla, heyecanıyla meşhurdur. Deresi, ağacı, bitkisi, oksijeni bambaşkadır. Yaylada her türlü akan bir su vardır ve mutlaka o akan suyun dibinde bir tesis bulurlar.  Buranın suyunu içtikleri zaman başka biri olarak gideceklerdir. Buranın suyunu içen bir insan diğer sulardan hiçbir tat alamayacaklardır. Biz suyumuzu çeşmelerde herkese sunuyoruz. Çünkü o gördükleri şelalelerin suyunu içiriyoruz. Eğer bu su olmasaydı burada somun yetişmezdi, buranın alabalığı yetişmezdi. Bunları çok iyi bilmek gerekir. Buranın özellikleri saymakla bitmez. Yeter ki gelin ve görün’’ ifadelerini kullandı. 

Rize Ayder Yaylası Gezisi - Gezicini