Şehit annesi Türkiye`yi ağlattı

kategorisinde, 29 Nisan 2010 Perşembe 02:33 tarihinde yayınlandı 2321 defa okundu
Şehit annesi Türkiye`yi ağlattı
Şemdinli`de terör örgütü PKK üyelerince açılan ateş sonucu şehit olan 2 askerin cenazeleri son yolculuğuna uğurlandı..

Hakkari`nin Şemdinli ilçesinde terör örgütü PKK üyelerince açılan ateş sonucu şehit olan 2 askerden Uzman Çavuş Erkan Ayas, Amasya`nın Suluova ilçesinde toprağa verildi.

Şemdinli`nin dağlık arazi kesiminde arama tarama faaliyeti yürüttükleri sırada terör örgütü PKK üyelerince ateş açılması sonucu şehit olan Uzman Çavuş Erkan Ayas için ailesinin yaşadığı Suluova ilçesinde tören yapıldı.

Şehit uzman çavuşun Suluova Devlet Hastanesi morgundan alınan cenazesi, Şeker Mahallesindeki baba evine getirildi. Burada toplanan kalabalık terör örgütü aleyhine slogan attı. Daha sonra cenaze, Türk bayrağı taşıyan kortej eşliğinde Hacı Mustafa Cami`ne getirildi.

Buradaki törende şehidin eşi Özlem, ``Eşime söz verdim ağlamayacağım`` diyerek bir süre tabutu tuttu. Şehidinin annesi Rahime ve babası Enver`i yakınları teskin etmeye çalışırken, 4 yaşındaki kızı Benan`ı ise bir yakını taşıdı.

Daha sonra İl Müftüsü Ali Maraşlıgil`in kıldırdığı namazın ardından cenaze Atatürk Bulvarı`nı takiben İlçe Mezarlığındaki şehitliğe defnedildi.

Törene, şehitin yakınları, Vali Halil İbrahim Taşöz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Canatan, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Merzifon 5. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Atilla Öztürk ile askeri ve sivil yetkililer katıldı .

Hakkari`nin Şemdinli ilçesinde terör örgütü PKK üyelerince açılan ateş sonucu Uzman Çavuş Erkan Ayas ile er Selman Özay şehit olmuş, 2 asker de yaralanmıştı.