SON İNCELEMELER YAPILDI

kategorisinde, 05 Mart 2021 Cuma 10:28 tarihinde yayınlandı 246 defa okundu
SON İNCELEMELER YAPILDI
Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim , Merkez İlçe Başkanı Burak Ak,ve Tanıtım Medya Başkanı Reşit Hapeloğlu Rize Belediye Blokları Kentsel Dönüşüm Projesi sahasında ilk yıkım öncesinde son incelemelerini gerçekleştirdi.

Rize’nin çehresini değiştirecek projelerden olan belediye blokları kentsel dönüşümünde artık sona yaklaşıldı. Bugün yıkımı başlanacak projede son durumu incelemek için Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ,AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Burak AK, sahada son bir inceleme gerçekleştirdi.

30 yıl önce deniz dolgusuna inşa edilen 23 hektarlık alanda 118 dükkan, 174 ofis ve 60 konuttan oluşan Belediye Blokları, Doktorlar Sitesi ve özel mülkiyetlerin olduğu kentsel dönüşüm projesiyle son derece modern adete açık hava bir AVM’ye dönüştürülecek.

Yıllardır konuşulan, AK Parti'nin ortaya koyduğu 2023 vizyonu doğrultusunda planlanan ve ardından programa alınıp hayata geçirilen belediye blokları kentsel dönüşüm projesi 2014 yerel seçimlerinde AK Parti’nin şehrimizin geleceğine dair ortaya koyduğu 10 önemli proje arasında yer alıyordu.

Rize’nin gündeminde olan Belediye blokları kentsel dönüşüm projesinde yarın yıkımlar başlayacak.

İl Başkanı İshak Alim incelemeler sırasında yaptığı açıklamada, “Bazı kesimlerin hayal dahi edemediği bir projeyi AK Parti projelendirdi ve sonuçlandırma aşamasına getirdi. Burada Genel Başkanımız Cumhurbaşkanım Recep Tayyip Erdoğan’ın iradesi ve ilimizdeki üst düzey uyum bizleri başarıya getiren en önemli etkenlerdir. Bu vesile ile Milletvekillerimize, Belediye Başkanımıza, ilgili bürokratlarımıza sizlerin aracılığı ile bir kez daha teşekkür ediyor, yatırımımızın ilimize hayırlar getirmesini niyaz ediyorum.” dedi

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ise yaptığı açıklamada, “Bugün burada yıkım çalışmalarını başlattığımız belediye blokları kentsel dönüşümü projesi yıllara sarih bir çalışmanın sonucudur. AK Parti’nin ortaya koyduğu 2023 vizyonunun yansımasına şahitlik ediyoruz. Belediye blokları kentsel dönüşümü projesine yapılamaz edilmez denilmesi bir yana birçok kesim tarafından hayalicilikle, oy avcılığıyla suçlanmıştık. İnce eleyip sık dokuyarak ortaya koyduğumuz 2023 vizyonumuzda yer verdiğimiz belediye blokları kentsel dönüşümü artık yapım aşamasına geldi.” dedi.