Rize`de Bitkisel İlaç Uyarısı

kategorisinde, 08 Temmuz 2010 Perşembe 13:02 tarihinde yayınlandı 1832 defa okundu
Rize`de Bitkisel İlaç Uyarısı
Rize-Artvin Tabipler Odası Başkanı Dr. Zelkif Akgül, bitkisel ilaç adı altında umut tacirliği yapılarak hastaların dolandırıldığını açıkladı.

Dr. Zelkif Akgül düzenlediği basın açıklamasında “Tarım Bakanlığı onaylı ancak Sağlık Bakanlığı’nın uygun görmediği karışımları bitkisel ilaç olarak tanıtıp satmaya çalışan ve Türkiye’de herkes tarafından bilinen Ö.C. hakkında Tabipler Odası olarak suç duyurusunda bulunduk. Bu kişi televizyon kanallarını kullanarak yayınlattığı reklamları ile ürünlerini satarak hastaları sömürmektedir. Doktorluk unvanını kötü amaçla kullanan bu kişi bir çok tabipler odası tarafından hastaları dolandırmaya çalıştığı illerden kovulmuştur.

 Şimdi ise ilimizde faaliyet göstermeye başlamıştır. Hiçbir bilimsel araştırmaya dayanmadan elde ettiği ürünleri yüksek ücretlerde hastalıklarına medet arayan insanlara satmaktadır. Hastalar tarafından kullanılan bu ilaçlar istenmeyen sonuçlara yol açabilir. Biz suç duyurumuzda bulunduk. Sağlık Bakanlığı’nı göreve çağırıyoruz. İnsanlarımızdan da bu tarz dolandırıcılara karşı dikkatli olmalarını, doktor tavsiyesi olmadan reklamlara kanarak bu tarz ilaçları kullanmamalarını öneriyoruz” dedi.