Referandum, Türkiye`de Yeni Bir Dönemin Başlamasını Sağlayacak

kategorisinde, 14 Temmuz 2010 Çarşamba 19:19 tarihinde yayınlandı 1368 defa okundu
Referandum, Türkiye`de Yeni Bir Dönemin Başlamasını Sağlayacak
MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan ve beraberindeki heyet, başkent temasları çerçevesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ve Ali Babacan, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün`le görüştü. Görüşmelerin ardından yaptığı açıklamada Vardan, yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdiklerini ve hazırladıkları 2010 Ekonomi Raporu`nu sunduklarını söyledi.

MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, 12 Eylül’de yapılacak olan referandumun Türkiye’de yeni bir dönemin başlamasına vesile olacağını belirtti. Vardan, Sadece karşı olmak için karşı olunmamalıdır. Zaman, ülkemizin geleceğe yönelik gelişmesinin önündeki engelleri ve hep beraber kaldırma ve önünde gelen fırsatı değerlendirme zamanıdır” diye konuştu.

 MÜSİAD heyeti, 13 Temmuz Salı günü Ankara’da TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, T.C. Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcıları Ali Babacan ve Bülent Arınç, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve TCMB Başkanı Durmuş Yılmaz’ı ziyaret etti.

Ziyaretlerde güncel ekonomik gelişmeler, terör ve Anayasa değişikliği paketi ile ilgili referandum süreci ve MÜSİAD’ın 6-10 Ekim tarihlerinde gerçekleştireceği IBF ve MÜSİAD Fuarı konuşuldu.

 Ziyaretler kapsamında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelen MÜSİAD heyeti, ekonomi ve son güncel konuları değerlendirdi. Görüşmede, Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Babacan, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, Başbakanlık Danışmanı Doç. Dr. Yalçın Akdoğan ve Başbakanlık Danışmanı Nabi Avcı yer aldı.

Bir EKK toplantısı niteliğinde gerçekleşen toplantıda MÜSİAD Başkanı Vardan, MÜSİAD’ın hazırlamış olduğu “Ekonomide ve Demokraside Yükselme Zamanı” başlıklı 2010 yılı Ekonomi raporunu takdim etti.

Ayrıca MÜSİAD heyeti, 2023 vizyonu dahilinde yapılması hedeflenen 500 milyar dolar ihracata yönelik üretim stratejileri önerilerini içeren 14 maddelik raporu da sundu.

Ömer Cihad Vardan, görüşmelerin ardından yaptığı açıklamada, MÜSİAD heyeti olarak sundukları “Ekonomide ve Demokraside Yükselme Zamanı” raporunda belirtildiği gibi Türkiye’nin küresel kriz sürecinde başarılı bir performans sergilediğini kaydeden Vardan, 2010 yılı ilk çeyrekte ekonominin yüzde 11,7 büyüdüğünü kaydetti.

 
Toplantıda gündemin sıcak maddeleri olan terör ve Anayasa değişikliği paketiyle ilgili referandum sürecinin de görüşüldüğünü belirten Vardan, “Terör ve şiddet ile hak aramaktan söz edilemez, hiçbir hak da şiddetle elde edilemez. Terör ayrıca iç politika aracı olarak da kullanılamaz, kullanılmamalıdır. Bu toplumun tamamını ilgilendiren bir sorundur. O nedenle sadece iktidar değil, muhalefet, STK’lar ve hatta medya ile top yekun bir şekilde teröre karşı tek vücut halinde karşı çıkılmalıdır” dedi.

 Ayrıca referandum süreci ile ilgili olarak da, MÜSİAD Başkanı Ömer Cihad Vardan: “12 Eylül’de yapılacak olan referandum, ülkemizde yeni bir dönemin başlamasına vesile olacaktır. Halkımız kendi hür iradesiyle, ekonomi raporumuzda da belirttiğimiz şekilde, ekonomide ve demokraside yükselme fırsatını yakalayan Türkiye’nin daha fazla demokratik bir ortama geçip geçmeyeceğine katkı sağlayacaktır. Burada herhangi bir ideolojinin arkasına sığınılmamalıdır. Sadece karşı olmak için karşı olunmamalıdır. Zaman, ülkemizin geleceğe yönelik gelişmesinin önündeki engelleri ve hep beraber kaldırma ve önünde gelen fırsatı değerlendirme zamanıdır” diye konuştu.

 MÜSİAD heyeti, Başbakan’ın ardından Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile özel görüştü.