RİZE'DE PEPEÇURA FESTİVALİ YAPILDI

kategorisinde, 30 Ekim 2021 Cumartesi 09:50 tarihinde yayınlandı 993 defa okundu
RİZE'DE PEPEÇURA FESTİVALİ YAPILDI
Rize'nin coğrafi işaretli ürünleri arasına giren Pepeçura için her yıl düzenlenen festival bu yıl da devam etti. 3. kez düzenlenen festivalde 60 dakikada 10 bin adet pepeçura dağıtıldı.

Rize 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda Rize Merkez Muhtarlar Derneği tarafından bu yıl 3.'sü düzenlenen Pepeçura festivaline vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. 1 saat içerisinde 10 bin adet pepeçuranın dağıtıldığı festival hakkında konuşan Dernek Başkanı İrfan Kaya, yağmur yağışına rağmen 10 bin kasenin üzerinde pepeçura dağıttıkları için mutlu olduklarını dile getirerek, "Pandemi nedeniyle ara verdiğimiz Pepeçura Festivali'nin bu yıl 3.'sünü gerçekleştirdik. Katılımın fazla olması bizi memnun etti. Bizim buradaki amacımız bölgedeki kendine has meyvelerin tekrar geriye kazandırılıp, sofralarımıza dönmesi. Bu amacımızı da gerçekleştirdiğimize inanıyoruz. İlk yola çıktığımızda 1 buçuk ton bu bölgeye has siyah üzümü bulamıyorduk, şuan 5 tona kadar çıktık. Biz yerli meyvelerimizin tekrar kazanılmasına dikkat çekmek için bu festivalleri düzenliyoruz ve düzenlemeye devam ediyoruz" dedi.

60 dakikada 10 bin adet pepeçura dağıtıldı

 

 

 

Festivale katılan vatandaşlardan Mustafa Tiryaki, pepeçuranın Rize'nin ayrı bir güzel lezzeti olduğunu dile getirerek, "Çok güzel, çok fevkalade. Ben pepeçuranın sulusunu severim. Bu da gayet sulu kaşığa işliyor. Rize'nin tescili ürünüdür bu. Ben çok seviyorum" diye konuştu.

60 dakikada 10 bin adet pepeçura dağıtıldı

Bir başka Rizeli vatandaş Hatice Eylül Ece da, "Aldım pepeçurayı gidiyorum. Tadına bakmadım daha. Mısır unu ve kara üzüm suyunu kavuruyoruz. Bence benim yaptığım güzel kendime göre" ifadelerini kullanırken Hatice Balcı isimli vatandaş da kendisinin pepeçura yapımında daha iddialı olduğunu belirterek, "Çok güzel. Üzümü şaravanalarımızda sıkarız. Sonrasında kazanlarımızda kaynatırız uzun zaman durur suyu. Kimisi mısır unu kimisi nişasta katar ve kavurur. Ondan sonra da servise hazır olur. Ben daha güzel yaparım. İdamlıyım her şekilde" şeklinde konuştu.

60 dakikada 10 bin adet pepeçura dağıtıldı