Kaçak Çayda Adres Gürcistan

kategorisinde, 20 Mayıs 2010 Perşembe 08:33 tarihinde yayınlandı 2045 defa okundu
Kaçak Çayda Adres Gürcistan
Gürcistan`dan geldiği tespit edilen 42 ton 240 kilo kaçak çay Şanlıurfa`da yakalandı. Çay kaçakçılığı yapan 5`i Gürcistanlı olmak üzere 11 kişi çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Şanlıurfa`da Gürcistan`dan geldiği tespit edilen 4 TIR içerisinde 1 milyon 200 bin paket kaçak sigara ve 42 ton 240 kilo kaçak çay kaçakçılığı yapan 5`i Gürcistanlı olmak üzere 11 kişi çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz gün Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü`ne bağlı Kaçakçılık Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, Organize Sanayi Bölgesinde bulunan bir depoya 4 Gürcistan plakalı TIR`ın kaçak sigara ve çay indirileceğini ihbarını alması üzerine operasyon düzenlemişti. Polis ekipleri söz konusu olan yerde 2 TIR kaçak sigara indirdiğini ve diğer iki TIR ise kaçak çay indirdiğini tespit etmişti.

Polis ekipleri, yaptıkları baskında piyasa değeri 3 milyon olan 1 Milyon 200 bin kaçak sigara ve 42 ton 240 kilo kaçak çay ele geçirmişti.

Olaya karışan M.K., A.A., M.P., M.P., F.A. ve B.İ. ile Gürcistan uyruklu olduğu tespit edilen 5 kişi ile birlikte toplam 11 kişiyi yakalanarak mahkemeye çıkarıldı. Mahkemede işlemleri tamamlanan 11 kişi tutuklanarak, Şanlıurfa E Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.