KİP Marsis Konseri İle Coşturdu

kategorisinde, 17 Temmuz 2010 Cumartesi 20:26 tarihinde yayınlandı 12182 defa okundu
KİP Marsis Konseri İle Coşturdu
Karadeniz`de yapılan Hes Santrallerine karşı çıkmak amacıyla çalışmalarını yapan Karadeniz İsyandadır Platformu Rize`de bir konser düzenleyerek HES`lere dur dedi.

Karadeniz`de yapılan Hes Santrallerine karşı çıkmak amacıyla çalışmaları yapan Karadeniz İsyandadır Platformu Rize`de bir konser düzenleyerek HES`lere dur dedi.

Karadeniz İsyandadır Platformu Rize şubesi tarafından organize edilen gecede sık sık "Rize Darda Karadeniz İsyanda" sloganları atılarak ilgililere mesaj verildi.

Sahneye ilk olarak çıkan Hexagon gurubu izleyenlerin beğenisini kazanırken izleyenler tarafından söylediği şarkılara eşlik edildi.Hexagon grubu alkışlarla sahneden ayrılırken , Rize İsyanda aktivislerinden Barış Duman bir konuşma yaparak:Yapılan bu doğa katliamına isyan için buradayız.Bu rant avcılarının sözde elektrik üretme adına çevremize verdikleri zaraları görmemezlikten gelmeyeceğiz.Karadeniz İsyanda Platformu olarak derelerimizi sonuna kadar korumak için ne gerekiyorsa yapacağız.Bu kanun dinlemeyen nizama uymayan ilimizde yapılan doğa tahribatını kulak arkası edenlere yöremizdeki kelimelerle seslenmek istiyorum."Çekun Gidun Karadenizden Derelerumizi Bize Pirakun"diyerek sözlerini bitirdi.

Duman`ın ardından söz alan Karadeniz İsyanda Platformu aktivislerinden Eren Dağistanlı:"Savunduğumuz derelere karışmaya, beraber çağlamaya geldik.Karadeniz’den yükselen isyan seslerini duymazdan gelemezler. Fındıklı’da vadileri başında nöbet tutan köylüleri, Senoz’da taş atan kadınları, sarı yazmalarıyla eylem alanlarını şenlik eyleyen Loçluları, termik santral istemeyen Bartınlıları, bir Çernobil daha olmasın diyen Sinopluları bilmezden gelmedik. Karadeniz, sahil yolu ile denizinden koparıldı.Çernobil ile ölüme terk edildi. Şimdi ise HES projeleri ile dereleri şirketlere satılmak, nükler santral projesi ile Karadeniz atık çöplüğüne döndürülmek isteniyor.Bunlara hep berber dur demeliyiz"dedi.

Konuşmalar ardından sahneye çıkan Marsis grubu hayranları ile buluştu.Rize`li bir grup olduğunu söyleyen Marsis grubu solisti Korhan Özyıldız` yaşadığımız bu güzel topraklara zarar vermek isteyenlere hepberaber dur demeliyiz diiyerek hidro elektrik sanrallerine karşı olduğunu söyledi.


 


 

 

 

Birbirinden güzel şarkılarını hayranları için seslendiren Marsis grubu sık sık “Dereler Özgürdür Özgür kalacak”sloganları ile ara vermek zorunda kaldı.



Yaklaşık iki bin kişinin izlediği konsere platforma destek vermek için katılan ünlü dizi oyuncusu Toprak Sağlam’da izleyenler arasında görüldü.Show Tv’de Cemilem ve Kuzey Rüzgarı dizilerinde rol alan ayrıca TRT 1’de yayınlanan Karınca Yuvası dizisinde Mehmet Ali Alabora ile başrolü paylaşan Sağlam;”Karadenizi çok seviyorum.Bu bölgeyi sevmemin nedenlerinin başında doğal güzelliği ve hiçbir yerde bulunmayan yeşilliğidir.Bu doğayı katletmek isteyenlere karşı durmak bizim ülke olarak vazifemizdir diyerek Karadeniz’de ki Hidro Elektrik santrallerine karşı olduğunu belirtti.

Organizyonun sonunda görüşlerini aldığımız Karadeniz İsyanda Platformu aktivislerinden Zeynep Tuhan güzel bir etkinlik oldu.Bu güzel günde bizleri yalnız bırakmayan tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum.Bizim amacımız güzelim Karadeniz’in talan edilmemesi doğal güzelliğin yerine inşaatlara ve kurumuş derelere bırakılmaması için mücadele ediyoruz.Bu yolda tüm duyarlı Karadenizli ve ülkeyi seven herkesin desteğini bekliyoruz diyerek Rize Darda Karadeniz İsyanda sloganıyla sözlerini tamamladı.