İSHAK ALİM'DEN ÇARPICI AÇIKLAMAR

kategorisinde, 16 Ekim 2021 Cumartesi 09:51 tarihinde yayınlandı 979 defa okundu
İSHAK ALİM'DEN ÇARPICI AÇIKLAMAR
AK Parti İl Başkanı İshak Alım siyasette herkese açık olduklarını belirterek “ İlimize kattıklarımızı sıralamaya kalksam günlerce sürer, biz muhalefetin proje üretmesini bekleriz, yapılan işlere desteğini bekleriz, proje üretemeyenler ancak musluklarla uğraşır, muhalif konular bulamayanlar Çaykur ile uğraşmaya başladılar, dün Genel Müdür atanması için destek verenler bugün siyasi bağlantı kurma derdinde” dedi.

Ziraat Çay bahçesinde gazetecilerin sorularını cevaplandıran AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim Çaykur un günah keçisi seçilmesine anlam veremediğini söyledi.

     Ziraat Çay bahçesinde gazeteciler ile sohbet toplantısına katılan AK Parti İl Başkanı İshak Alım Rize Havalimanında çökmelerin önüne geçmek ve dolgunun yerleşmesini beklediklerini bu nedenle hava limanının geciktiğini belirterek “^Pandemi  ve zeminin yerleşmesini bekledik, hava şartlarının da etkisi var, Hava limanı Aralık sonunda hizmete başlayacak” dedi.

    Müftülük sitesinin ihalesinin yapıldığını belirten Alım “ Yakında inşaat çalışmaları başlayacak, Emniyet Müdürlüğü yanında dalcık sistemi ile Güney Çevre yolu bağlantısı yapılacak ve burada bir kavşak yapılacak, bu sayede menderes bulvarı rahatlamış olacak” dedi.

ÇAYKUR GÜNAH KEÇİSİ SEÇİLDİ

Çaykur Genel Müdürlüğüne abisinin atanmasına hiç karışmadığını belirten Alım “ Her siyasi parti abimin atanmasını istedi, kurumu iyi idare ettiğini söylediler. Benim hiç müdahalem olmadı, Bekaroğlu bile destek verdi, bugün geldiğimiz nokta da eleştirmeye ve siyasi kimliği ortaya koymaya başladılar. Bu doğru değil. Bizim iktidarımız öncesinde Çaykur bir yıl süre içinde ürün bedellerini ödüyordu, özel sektörden ise halen alacakları olanlar var. Çay bahçelerine yeni ruhsatsız alanların eklenmesi ile kota yükseldi. 600 bin ton olan işleme kapasitesi bugün 900 bin tonun üzerinde, halen eleştiride bulunanlar var. Kimse ruhsatsız alanların genişlediğini söylemiyor” dedi.

      Üretici zarar ediyor

Çayın maliyetini mağazaların belirttiğini belirten Alım “ Çayı satan maliyeti belirlemiyor, bu konuda özel sektörler birlik olmalı, Çayın hamisi Recep Tayip Erdoğan’dır, kanun yakın zamanda çıkacak, Muhalefet Meydanlara heykel tikme, musluk takma yerine çözüm üreten, projesi olanlar olmalı, ilimize Kiliçdaroğlu, Muharrem İnce, Babacan da geldi, her hangi bir tepki olmadı, ancak Akşener ile ilgili tepki oldu. Cumhurbaşkanının memleketinde başka ilçelerden adam getirip, saldırı yaparsan bunun cevabını Rizeli verir, Rizeli asla hakareti kabul etmez” dedi.

        Saltuk tan Bekaroğlu ders alsın

CHP İstanbul milletvekili Mehmet Bekaroğlu” nun çaykur ile ilgili açıklamalarını doğru bulmadığını belirten İshak Alım “ Yusuf Ziya Alim in genel müdür olması için onunda açıklaması vardı. Bir an önce atayın diye, şimdi çıkmış Çaykur alımlarını eleştiriyor. Kurumun kapasitesi belli ve aldığı çay ortada, Bekaroğlu nun il başkanı Saltuk Deniz den ders alması lazım, siyaseti bilmiyor, Taş ocağını eleştirenler Antalya, Muğla ve İzmir de yanan ormanlarımızı eleştirsinler” dedi.

     Lojistik merkez çalışmaları sürüyor

İshak Alim Lojistik merkez çalışmalarının sürdüğünü belirterek “ 2023 yılında bitecek, orada sınırlarımızda bekleyen, terör ile mücadele eden askerlerimizin yuhalanması doğru değildi. İlimize eser kazandırmaya çalışıyoruz. Cumhuriyet tarihinin en şanslı teşkilatıyız ve Rize de yapılan hizmetlerimize devam edeceğiz, yakın bir tarihte şehir hastanesi çalışmaları başlayacak. Gündoğdu Rizespor tesislerinden Gündoğdu liman arasında yapılacak” dedi.

     Mesut Yılmaz bizim değerimiz

Hava limanına isminin verilmesi konusunda bir soruya ise “ Mesut Yılmaz yıllarca ilimize hizmet veren, Rizenin bir değeridir. İlimize katkısı büyük. Elbette isminin yaşatılmasını istiyoruz. Mesut Yılmaz ismi Rize ile bir bütündür” dedi.