Hayvanlara Zulüm Olarak Değerlendirdi.

kategorisinde, 07 Haziran 2010 Pazartesi 20:57 tarihinde yayınlandı 2328 defa okundu
Hayvanlara Zulüm Olarak Değerlendirdi.
Vahşi Hayat Derneği Başkanı Cemal Gülas, Ayder`de 16.`sı gerçekleştirilecek festivaldeki boğa güreşlerini hayvanlara zulüm olarak değerlendirdi.

Vahşi Hayat Derneği Başkanı Cemal Gülas, Rize`nin Çamlıhemşin İlçesi Ayder Yaylası`nda hafta sonu 16.`sının gerçekleştirilmesi planlanan boğa güreşlerini hayvanlara zulüm olarak değerlendirdi.


Vahşi Hayat Derneği Başkanı Cemal Gülas, boğaları güreştirmenin hayvanlara zulüm olduğunu belirterek, "Biz inancımız gereği hayvan haklarından da sorumluyuz. Boğa güreşlerinin bir amacı var. Yaylalara çıkıldığında, boğaların olur olmaz yerde birbiriyle güreşip kendilerine zarar vermemesi için boğalar düz bir alanda güreştirilirdi. Burada yapılan ise tamamen insanları eğlendirmeye yönelik hayvanlara zulümdür. Farklı bölgelerden gelen ve aynı bölgede yaşamayacak olan boğalar zorlama ile birbiriyle dövüştürülüyor. Bu kulun bir başka canlıya zulmünden başka bir şey değildir. Bunun İspanya`da boğalara yapılan zulümden bir farkı yoktur" dedi.


Gülas, boğa güreşlerinin Ayder`in ve Çamlıhemşin`in imajını olumsuz etkilediğini açıklayarak şunları söyledi: "Boğa güreşleri, Ayder`e ekonomik anlamda bir kazanım sağlamıyor. Ayder`in iki günlük ekonomik kazanımlara değil uzun süreli kazanımlara ihtiyacı var. Buna yönelik projeler hayata geçirilmeli. Boğa güreşlerini izlemek için iki günlüğüne Ayder`e gelenler ekonomik anlamda bir katkı sağlamadıkları gibi çevre kirliliğine de neden oluyorlar."