Cumhurbaşkanlığı Dijital Tırı Rize’ye Geliyor

kategorisinde, 02 Ekim 2021 Cumartesi 09:01 tarihinde yayınlandı 755 defa okundu
Cumhurbaşkanlığı Dijital Tırı Rize’ye Geliyor
Türkiye'nin milli, tarihi, kültürel, bilimsel ve teknolojik zenginliklerinin dijital sunumlarla anlatıldığı Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dijital Tırı, 5 Ekim Salı gününden itibaren 8 Ekim Cuma günü akşamına kadar Rize'de ziyarete açık olacak.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dijital Tırı, 5 Ekim Salı günü saat 11:00’da Rize'de 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında konumlanacak. Aynı gün saat: 12.00'den itibaren vatandaşların ziyaretine açık olacak olan Dijital Tır, 8 Ekim Cuma günü akşamına kadar ziyaret edilebilecek. Dijital Tır'ın ziyaret saatleri 12:00-19:00 arası olarak belirlendi.

Yüksek teknolojiyle donatılan Dijital Tır'da, "sihirli ayna", "3 boyutlu sanal kutu" ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün holografik görüntüsü vatandaşların beğenisine sunuluyor.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Tırı Rize'ye Geliyor

Toplamda 40 metrekarelik iç alan hacmine sahip Dijital Tır'da, ziyaretçileri üç boyutlu görünüme sahip, yüksek teknoloji oluşturulmuş bilgi akışını aktaran holografik sunucu karşılıyor.

Tırı ziyaret edecek vatandaşlar, özel olarak üretilen harekete duyarlı ekran ve ileri teknoloji hareket algılama sistemleri sayesinde Türkiye'nin milli gururu İnsansız Hava Aracı (İHA) ile uçuş deneyimi yaşayacak.

İHA ile uçuş deneyimi yaşayacak ziyaretçilere devamında uçuşta elde ettiği başarıyı gösteren dijital sertifika oluşturuluyor.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Tırı Rize'ye Geliyor

Türkiye’nin gelecek vizyonuna katkıda bulunma amacıyla başlatılan proje kapsamında dijital ve teknolojik deneyim ve uygulama alanlarıyla donatılmış Dijital Tır, 52 ili ziyaret edecek. Dijital Tır'ın 34. durağı Rize olacak.Salgın tedbirlerinin uygulanacağı Dijital Tır’a ziyaretçiler tek tek alınacak ve girişte maske dağıtımı yapılacak.

olay53 (@olay53rize) | Twitter