BURS KAZANAN ÖĞRENCİLER ÇEKLERİNİ YAPILAN TÖRENLE ALDI

kategorisinde, 11 Kasım 2021 Perşembe 09:35 tarihinde yayınlandı 948 defa okundu
BURS KAZANAN ÖĞRENCİLER ÇEKLERİNİ YAPILAN TÖRENLE ALDI
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Geliştirme Vakfının belirlediği sıralamaya girerek RTEÜ'yü kazanan başarılı öğrencilere düzenlenen törenle başarı bursu temsili çekleri verildi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen program, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman’ın konuşmasıyla başladı.Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi olarak, yurt içinde ve yurt dışında isminden söz ettiren nitelikli bir üniversite olma hedefi ile hareket ettiklerini ifade eden Rektör Karaman, “Nitelikli üniversite olmanın üç şartı vardır. Bunlardan biri nitelikli öğrenciye sahip olmaktır. Üniversite olarak siz hangi oranda başarılı öğrenciyi çekebilirseniz, bölüm ve programlarınızı üst başarı sıralarındaki öğrenciler tercih ederse, o oranda daha nitelikli mezunlar verebilirsiniz.” dedi.Başarılı öğrencileri RTEÜ'ye kazandırmak için RTEÜ Geliştirme Vakfı vasıtasıyla başarılı öğrencilere burslar verdiklerini hatırlatan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman, “Verdiğimiz burslar sayesinde birçok başarılı öğrencinin tercihi RTEÜ olmaktadır.” şeklinde konuştu.

RTEÜ Geliştirme Vakfından Burs Kazanan Öğrenciler Düzenlenen Törenle Çeklerini Aldı « Gazete53

2021 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınav Sonuçları Türkiye geneli dikkate alındığında RTEÜ açısından memnuniyet verici bir tablonun oluştuğunu, 2021 yılında birçok yüksek puanlı öğrencinin tercihinin de RTEÜ olduğunu belirten Rektör Karaman, “Türkiye geneli başarı sıralamasında ilk 1.000’e giren 4 öğrenci, ilk 5.000’e giren 16 öğrenci, ilk 10.000’e giren 27 öğrenci, ilk 20.000’e giren 58 öğrenci ve ilk 50.000’e giren 387 öğrenci Üniversitemizi tercih etmiştir. Üniversitemizin başarılı öğrenciler tarafından tercih edilmesinde ulaşmış olduğu akademik performans ve başarı ile Üniversitemiz Geliştirme Vakfının sağlamış olduğu imkânların, vermiş olduğu bursların önemli etkisinin olduğunu düşünüyoruz. Üniversitemiz Geliştirme Vakfı toplam 615 öğrenciye başarı bursu vermiştir. Şu anda 137 öğrenci Üniversitemiz Geliştirme Vakfından burs almaya devam etmektedir.” dedi.Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman konuşmasını burs kazanan öğrencileri tebrik ederek tamamladı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Başkanı Nusret Bayraktar ise konuşmasına üniversitelerin üstlenmiş olduğu görev ve sorumluluklardan söz ederek başladı.Ülkenin ve bölgenin kalkınmasında itici güçlerden en önemlisinin üniversiteler olduğunu dile getiren Bayraktar, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin de marka üniversite olmasına yönelik gerek fiziki gerekse eğitim şartlarının iyileştirilmesi noktasında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı olarak sağlamış oldukları katkılardan söz etti.Konuşmaların ardından Vakıf Başkanı Nusret Bayraktar ile Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman tarafından 2021 yılı YKS sonuçlarına göre Türkiye geneli başarı sıralamasında ilk 1.000’e giren 4 öğrenciye aylık 3.000 TL. süper burs, 33 öğrenciye aylık 2.000 TL, 11 öğrenciye aylık 1.000 TL başarı bursu ve 6 öğrenciye de aylık 1.000 TL tercih bursu çekleri verildi.

RTEÜ Geliştirme Vakfından Burs Kazanan Öğrenciler Düzenlenen Törenle Çeklerini Aldı