BAŞVURULAR BUGÜN SON BULUYOR

kategorisinde, 15 Ekim 2021 Cuma 10:13 tarihinde yayınlandı 990 defa okundu
BAŞVURULAR BUGÜN SON BULUYOR
"Nerede Kalmıştık" Eğitim Seferberliği projesinin bugün son günü .

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde başlatılan "Nerede Kalmıştık" Eğitim Seferberliği projesinin tanıtım toplantısı, Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın katılımıyla gerçekleştirilmiş ve bu doğrultuda alınan kararlar Tüm ülkede uygulamaya başlıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, projenin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada eğitimin bir toplumun yegâne güç kaynağı olduğunu, hükûmetin icraatlarında bu hassasiyeti en ön sıralara taşıdığını belirtmişti.

Yarım kalmış yolculukların, kişilerin özelinde derin anlamları olduğunu dile getiren Erdoğan, "İnsan kaç yaşına gelirse gelsin, okul sıralarının özlemini, hasretliklerin en büyüğü olarak yaşar. Bu projeyle 81 ilimizde açık öğretim liselerimiz ve halk eğitim merkezlerimiz, kadınlarımızı hem diploma sahibi yapacak hem de onlara mesleki beceri kazandıracak. Ayrıca yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız ve soydaşlarımız da 'Açık Öğretim Lisesi Batı Avrupa ve Balkanlar Programı'ndan istifade edebilecek." ifadesini kullanmıştı.

 

Ardeşen Halk Eğitimi Merkezinden yapılan açıklamalarda “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde eğitimini yarım bırakmış ya da bir şekilde eğitimden uzak kalmış kadınlarla ilgili eğitim seferberliği başlatıldı. 'Nerede kalmıştık' sloganıyla kadınların eğitimlerine devam etmelerinin hedeflendiği projeden istifade etmek isteyen, 14 yaşını tamamlamış, eğitimi yarım kalmış bayanların kayıtlarını 15 Ekim gününe kadar Halk Eğitim Müdürlüklerine yapması gerekiyor.” denildi.