BAŞKAN METİN'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

kategorisinde, 29 Eylül 2021 Çarşamba 09:36 tarihinde yayınlandı 240 defa okundu
BAŞKAN METİN'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR
Başkan Metin, kentsel dönüşüm, sosyal tesisler ve sosyal belediyecilikle ilgili açıklamalarda bulundu.

Isırlık tabiat Parkında çalışmaların sürdüğünü ve gelecek yaza şehre önemli hizmet edecek bir yer kazandıracaklarını belirten Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, “Kısa zamanda Isırılık Tabiat Parkını hizmete alacağız. Yol çalışmalarına devam ediliyor. Dağbaşından direk Isırlık vadisine Karayollarının bir yol projesi var. Bu aylarda bitecek diye bekliyorduk fakat henüz tamamlanamadı.

Isırlık tabiat parkı Rize - YouTube

 

Ekmekçiler’den Isırlık’a çıkış yolunu yaparak tesisi hizmete açacağız. Fakat bizim buraların işletmesinde kalifiyeli elemana ihtiyacımız var. Meydanda benzer bir yer Fener Mahallesinde ki sosyal tesisler, kale ve Alipaşa Tesisleri. Hepsinde garsonluk yapabilecek oralardaki hizmetleri yürütebilecek tecrübeli çalışanlara ihtiyacımız olacak. Şu an bu konuda ciddi sıkıntı olduğunu görüyoruz.  Tesislere çalışanlara alacağız elbet. Fakat bu işleri yapabilecek kalifiyeli elemanlar alacağız. Bu tesislerde en kaliteli hizmeti vermek istiyoruz” dedi.

DENİZ SİTESİNİN YAPIM İŞİ İHALESİ YAPILDI

Rize'de Kentsel Dönüşüm Kapsamında Müftülük ve Deniz Sitesi'nin Yıkımına Başlandı

Kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkılan ve kısa süre sonra yapımına başlanacak olan Deniz Sitesinin projesinin onaylandığını dile getiren Metin, “Yapılacak olan proje için onay verildi ve teklifler alındı. Yıkılan bina ömrünü tamamlamış ve tehlike arz ediyordu. TOKİ marifetiyle bu binaların yeniden uzun yıllar kentimizin görseline yakışır bir şekilde yeniden yapacağız. Proje üzerinde çok çalıştık onaylar alındı. Şu an TOKİ tarafından teklifler alındı. Teklifler değerlendiriliyor. İhalaeyi alan firma gelip burada inşaata başlayacak. Aynı zamanda Taşlıdere için biz proje yapmıştık. Dış cephesi için yine TOKİ’de çalışma devam ediyor. Merkez ki çalışmalar sürüyor. Binaların temel kısımlarından yükselmeye başladı. Deniz tarafında kazık işlemler var” diye konuştu. 

“SOSYAL BELEDİYECİLİĞİN GEREĞİNİ YAPIYORUZ”

Rize Belediye tarihinde her dönem dükkanlar satıldığını kendi döneminde böyle bir satışın hiç olmadığını vurgulayan Metin, “Biz satmaktan öte belediyeye yeni yerler kazandırdık. Bunlar terminalin yeri, Orman Müdürlüğünün yeri ve Zihni Derin Çay Fabrikasının yeridir. İsraf etmiyoruz tasarruflu ve temkinli davranıyoruz. Çok şükür hizmetlerimize devam ediyor ve hayır işleri ihtiyaç sahiplerine de el uzatıyoruz. Sosyal belediyeciliğin gereğini yapıyoruz” ifadelerine yer verdi.