Avcı: Bu Aslında Yasak Değil Bir Koruma Kararıdır

kategorisinde, 24 Nisan 2020 Cuma 12:23 tarihinde yayınlandı 3455 defa okundu
Avcı: Bu Aslında Yasak Değil Bir Koruma Kararıdır
AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, Kovid-19 tedbirleri kapsamında çay hasadı için şehir dışından Rize'ye gelişlerin yasaklanması hakkında, "Bu aslında yasak değil alınan bir önceki kararın devamı ve bir koruma kararıdır" değerlendirmesinde bulundu.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun'da çay hasadı için özel önlemler alındı. Alınan önlemler kapsamında bu 4 şehrin dışındaki çay müstahsillerinin şehirlere gelişleri için seyahat izni verilemeyeceği bildirildi.

Alınan bu kararı yorumlayan AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, "Özellikle il dışında yaşayan Rizeli hemşehrilerimizin hassasiyetini fazlasıyla anlayabiliyoruz. Herkesin çay hasadı konusunda buraya gelmek için belli zorunlulukları da var. Bu durumun farkındayız. Bizler süreci ve alınan kararları anlatmaya çalışıyoruz" dedi.

"RADİKAL KARARLARIN ALINMASINI DOĞRU VE ANLAŞILIR BULMAMIZ LAZIM"

Tüm dünyanın olağanüstü bir süreçten geçtiğini hatırlatan Avcı, "Bu aslında yasak değil alınan bir önceki kararın devamı ve bir koruma kararıdır. Kamu otoritesinin asli vazifesi insanların can güvenliğini temin etmesidir. Olağanüstü bir süreçten geçtiğimiz bu dönemlerde belli radikal kararların alınmasını doğru ve anlaşılır bulmamız lazım. Bu karar alınmadığı takdirde burada oluşabilecek olumsuzlukların sorumluluğunu hiçbirimiz taşıyamayız. Tüm dünyanın olağanüstü koşullardan geçtiği bu zamanlarda Türkiye'de alınan ve Rize'yi ilgilendiren bazı kararlar var. Ancak alınan bu kararların sanki olağan şartlarda alındığı yönünde yorumlayanlar var. Olağanüstü koşulların kararları, olağan koşulların argümanları ile yorumlanmaması gerekiyor" diye konuştu.

"BU ALGIYI SON DERECE YANLIŞ BULUYORUM"

Rize'de yaşayanların şehir dışından gelecek olanları kesinlikle istemediği yönünde oluşturulan havayı yanlış bulduğunu ifade eden Avcı, "Bu algıyı son derece yanlış buluyorum. Bu karar İstanbul'dan Rize'ye gelecek olan vatandaşlarımızın da can güvenliğini korumak için alınmıştır. Belkide diğer illerden Rize'ye gelecek yaklaşık 100 bin vatandaşımızın yaratabilceği sorunu hepimizin görmesi gerekiyor. Bilimsel anlamda destek aldığımız hekimler de bizlere bu yönde tavsiyelerde bulundu.
Sosyal mobilizasyonun yoğun olduğu çay döneminde Rize çok küçük bir havuza dönüşmüş olacak. Yani il dışında Rize'ye 100 bin vatandaşımızın geldiğini düşünelim. Bunların içerisinde belki yüzde 1-2 civarında virüsü taşıyan vatandaşımız olsa bile sağlıklı bireylere bunu bulaştırma şansları olabilir. Onun için alınan karar bütün hemşehrilerimizi ilgilendiren ve korumaya yönelik bir karardır." ifadelerini kulandı.