ANNE ZEYNEP TÜFEKÇİ'DEN ANLAMLI MESAJ

kategorisinde, 09 Kasım 2021 Salı 09:31 tarihinde yayınlandı 2120 defa okundu
ANNE ZEYNEP TÜFEKÇİ'DEN ANLAMLI MESAJ
Kalbinize bir sorun; yaşama şansınız yoksa yaşatma şansınız varken HAYAT VERMEK İSTEMEZ MİSİNİZ?

Kalp nakli bekleyen Esila’nın annesi Zeynep Tüfekçi’den anlamlı paylaşım...

Tüfekçi, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Ben kalp nakli bekleyen Esila’nın annesi Zeynep Tüfekçi. Nereden başlayacağımı bilemedim. Her yeni güne uyandığımda organ bulunamaz ise onu kaybederim korkusuyla yaşamak; düşüncesi bile içimi sızlatırken elimden bir şey gelmiyor. Sadece beklemekten başka çaremiz yok. 

Birilerinin acısı olacak kızıma can verecek organın nedeni, bu sebeple dua edemiyor sessizce bekliyorum. En son ne zaman rahat uyuduğumu hatırlamıyorum. Çünkü, ya kalp bulundu haberi gelirde telefonu duymazsam diye. Bir de cihazın sesi var tabi, aksi bir durum yaşanması halinde öten o ses… 

Bir anne olarak kızımın çok sevdiği halde yiyemediği, gidemediği ve yapamadığı hiçbir şeyi bende yemiyor, gitmiyor ve yapmıyorum. Ve yine bir anne olarak içimi acıtan bir başka konu ise Esila’nın kardeşleride bu süreçten etkileniyor olmaları. Çünkü yaşamakta olduğumuz özel durumdan dolayı onları ayrı tutamıyorum, bazı şeylerden mahrum kalmak zorundalar. 

Her gün rutin olarak özel hizmetini yaparken (pansuman, cihaz pil değişimi, vs.) benimde canım yanıyor. Karşımdaki canımdan kanımdan bir parça ve elimden bir şey gelmiyor. Düşünsene bir yerin kesildiği zaman canın ne kadar çok acıyor? Biz her gün bu acıyı yaşıyoruz. Çünkü cihazın kablosu karnından açılan bir delikle kalbine gidiyor. 

Özetlemek gerekirse organ nakli bekleyen taraftaysanız o çaresizlik anlatılamaz. Gözünüzün önünde yitip giden bir hayat ve sizin anne olarak eliniz kolunuz bağlı bir şekilde hiçbir şey yapamıyor oluşunuz. Şunu unutmayın ki organ nakli bekleyen hastalar için kimsenin hayatı sonlanmaz. Eğer ki toprağa gidecek sağlıklı bir organ varsa orada çürütmek yerine bir başkasına hayat verebilir, can olabilirsiniz. 

Kalbinize bir sorun; yaşama şansınız yoksa yaşatma şansınız varken HAYAT VERMEK İSTEMEZ MİSİNİZ? #organbağışıhaftası #organbağışıhayatkurtarır #esilayakalpnakliistiyoruz #esilakalpbekliyor " ifadelerine yer verdi.