63`lük Gelin Muradına Erdi!

kategorisinde, 07 Temmuz 2010 Çarşamba 23:21 tarihinde yayınlandı 1249 defa okundu
63`lük Gelin Muradına Erdi!
63 Yaşındaki Kadın, Evlenirken Giyemediği Gelinliği, 3 Çocuk, 2 Torun Sahibi Olduktan Sonra Giydi.

Mersin`in Silifke ilçesine bağlı Hırmanlı köyünde yaşayan 63 yaşındaki Hatice Bucaköz, evlenirken giyemediği gelinliği, 3 çocuk, 2 torun sahibi olduktan sonra 44 yıl gecikmeli olarak giydi.

Hollanda`da uzun yıllar çalıştıktan sonra eşi Ali Bucaköz (73) ile memleketine dönen Hatice Bucaköz, 44 yıldır içinde ukde olarak kalan gelinlik rüyasını gerçekleştirmek için harekete geçti.

Hatice Bucaköz, gelinlik giyip, gelin makyajı yaptırdı, beline de kırmızı kuşağını bağlamakla kalmayıp, kocasına da damatlık giydirdi.

Bir fotoğraf stüdyosunda eşiyle düğün fotoğrafı çektiren Hatice Bucaköz, yaptığı açıklamada, gelinlik giymenin her genç kızın olduğu gibi kendisinin de hayallerini süslediğini, ancak evlenirken giymenin kısmet olmadığını söyledi.

Eşi Ali Bucaköz ile 1966 yılında sade bir nikah töreniyle evlendiğini, düğün yapılamadığı için gelinlik giyemediğini, ardından Hollanda`ya gidip uzun yıllar ekmek parası mücadelesi verdiklerini anlatan Hatice Bucaköz, şunları söyledi:

`Bu olay beni öylesine üzmüştü ki; ne zaman bir gelin görsem o giysinin içinde kendimi hayal ederdim. Yaşımın ilerlemesi bu hayallerimin önüne geçemedi. Bu kez hayallerimi bir gün gelinlik giyip eşimle fotoğraf çektirmek süsler oldu. Çalışma hayatı, çocukların okulu, evlenmeleri derken kendimizi hiç düşünemez olduk. Ama şimdi, çocuklarımızı evlendirdik, kocamla baş başayız. Fırsatı değerlendirip, 44 yıl ertelediğim hayalimi gerçekleştirdim. Artık ölsem de gam yemem. Bu gelinliği giymeden ölürsem gözlerimin açık kalacağını düşünürdüm.`

Yaşlı kadın, 44 yıl gecikmeli de olsa gelinlik giymenin kendisini heyecanlandırdığını belirtirken, eşi Ali Bucaköz de aynı heyecanı paylaştığını ifade etti.

Ali Bucaköz, `Eşimin hayalini gerçekleştirmesi beni de mutlu etti. Çünkü ne zaman gelinlik görse `ben giyemedim` der bana serzenişte bulunurdu` dedi.

Yaşlı çift, stüdyoda fotoğraflarını çektirdikten sonra çevredekilerin şaşkın bakışları ve alkışları arasında evlerine döndüler.