20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü

kategorisinde, 20 Kasım 2021 Cumartesi 06:05 tarihinde yayınlandı 915 defa okundu
20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü
Rize Valisi Kemal Çeber, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla düzenlenen kahvaltı etkinliğinde çocuklarla bir araya geldi.

Rize Valiliği bünyesinde Aile ve Sosyal Politikalar il müdürlüğünce düzenlenen kahvaltı programında Vali Kemal Çeber ve eşi Neslihan Ayan Çeber, çocuklarla bir araya geldi. Vali Çeber, çocuklarla sohbet ederek, çocukların günlük yaşamlarını nasıl sürdürdükleri konusunda bilgiler aldı. Çocuklar ile yakından ilgilenen Vali Çeber, istek ve talepleri dinledi.

Vali Çeber, Çocuklarla bir arada olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bu tür programlar çocuklarımızı ve bizleri çok mutlu ediyor. Moral kaynağı oluyor. Çocuklar geleceğimizin teminatıdır. Onlar her şeyin en iyisine, en güzeline layıktır. Devletimiz eğitimden sağlığa her alanda çocuklarımızın kendine güvenen, geleceğe güvenle bakan, okuyan, eleştiren bireyler olarak yetişmesi için tüm kurum ve kuruşlarıyla gerekli çalışmaları yapmaktadır. Yüzyıllardır süregelen kültürümüzün, değerlerimizin ve tarihimizin taşıyıcısı çocuklarımızın hem medeniyetimizde hem de dinimizde yeri özeldir. Amacımız daha iyi bir nesil yetiştirme üzerinedir. İyi bir nesil; iyi bir toplum, iyi bir gelecek ve iyi bir dünyadır. Bu yüzden en büyük yatırımımız da çocuklarımıza olmalıdır.

Sevgili çocuklar, sizleri çok seviyoruz. Sizin huzurlu, güvenli bir dünyada yaşamanızı istiyor; hepinize güzel bir dünya teslim etmeyi arzuluyoruz.  Bütün çabamız ve gayretimizle gecemizi gündüzümüze katarak böyle bir dünya için çalışıyoruz” dedi.

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla düzenlenen kahvaltı etkinliğine Vali Yardımcısı Kübra Baka Kılıç, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü İdris Altuntaş, Türkiye Çocuk Hakları Komitesi üyesi çocuklar ve ilgililer katıldı.