15 İlde Kuvvetli Yağış Uyarısı

kategorisinde, 09 Haziran 2010 Çarşamba 11:15 tarihinde yayınlandı 1188 defa okundu
15 İlde Kuvvetli Yağış Uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü`nce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye`nin büyük bölümünü etkisi altına alan yağışlar bugün de aralıklarla sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde devam edecek.

Yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun büyük bir bölümünde aralıklarla sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde devam edecek olan yağışların; öğle saatlerinde İstanbul Anadolu Yakası, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Manisa, Uşak, Kütahya, Zonguldak, Bolu, Düzce, Eskişehir ile Ankara`nın kuzey ve batı çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü`nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı yurdun kuzey ve iç kesimlerinde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeybatı, zamanla güney ve doğu bölgelerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli esecek.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinde kuzey ve batı çevrelerinde (Polatlı, Nallıhan, Beypazarı, Çamlıdere, Ayaş, Kazan, Kızılcahamam, Güdül, Çubuk, Etimesgut, Sincan) kuvvetli olması bekleniyor. 23

İstanbul: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinde Anadolu Yakasında kuvvetli olması bekleniyor. 25

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 27

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 29

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 25

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 23

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 21

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 22

Diyarbakır: Parçalı zamanla çok bulutlu 32